Eşti aici

Manifestări religios-culturale în parohii din Protoieria Drăgășani

4 Decembrie 2019 / Cultural

Zilele începutului lunii decembrie sunt an de an motiv de unitate națională și spirituală a popurului român. În această perioadă, 1 - 6 decembrie, mai multe parohii din Protoieria Drăgășani au organizat manifestări culturale, comemorative și educaționale, filantropice sau catehetice.

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în virtutea parteneriatelor educaționale cu școlile din localitate, parohiile Ștefănești, Mădulari și Mamu, prin implicarea preoților Laurențiu Cucă, Liviu Lazăr, Ionuț-Daniel Sichigea și Cristian Florescu, au desfășurat activități religios-culturale cu ocazia Zilei Naționale a României. Manifestările au fost derulate în biserici, unde, după Sfânta Liturghie, a fost oficiată slujba de Te Deum, iar la monumentele eroilor au fost organizate recitaluri de muzică patriotică și poezii dedicate eroilor neamului românesc.

În mijlocul credincioșilor din Mădulari, Corul preoțesc Sfântul Stelian al Protoieriei Drăgășani, dirijat de părintele Drăguț Ionel - Dan, a prezentat un buchet de cântări religioase și patriotice" , a precizat părintele Luca-Georgian Sîia.

Alte articole despre: