Eşti aici

Activități ale Centrului Social ,,Sfântul Antonie cel Mare” din cadrul Parohiei Ionești II

18 Decembrie 2023 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în perioada 15-16 decembrie, la Centrul Social ,,Sfântul Antonie cel Mare” din cadrul Parohiei Ionești II, au fost desfășurate activități social-religioase, în contextul „Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice” și „Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești”.

Pentru început, în biserica parohială ,,Sfinții Arhangheli”, s-a ținut o slujbă de pomenire pentru toți cântăreții bisericești care au slujit în biserica locului, iar la finalul slujbei de pomenire, cei prezenți au primit din partea parohiei, cărți de rugăciune.
„Ca urmare a cercetărilor efectuate în arhiva parohială, începând cu anul 1843, anul zidirii bisericii parohiale și până astăzi, au fost identificați un număr de 12 cântăreți bisericești ce au slujit la strană, dintre care, 3 își dorm somnul de veci în Cimitirul parohial, mormintele lor fiind identificate”, a menționat părintele paroh Constantin Deaconu.
Următoarea activitate a vizat persoanele vârstnice din cadrul parohiei, Centrul Social având în atenție 63 de vârstnici cărora le asigură la domiciliu asistență religioasă, menaj, hrană, suport emoțional și împrumuturi de carte religioasă de la Biblioteca parohială.
Persoanele vârstnice, vulnerabile, singure și bolnave, au primit din partea parohiei alimente, produse de igienă personală dar și susținere emoțională din partea preotului paroh.„Această lucrare social-filantropică a Bisericii Ortodoxe este din vremea Mântuitorului și se face până astăzi.
Lucrarea socială în Biserică nu este una personală a preotului ci a întregii parohii, a întregii Biserici, cler și popor, deci este o tradiție a Bisericii ancorată în Evanghelie”
, a transmis părintele paroh.

Alte articole despre: