Eşti aici

Chiriarhul Râmnicului a sfinţit biserica Parohiei Valea Cheii

18 Iunie 2017 / Viața Eparhiei

Duminică, 18 iunie 2017, credincioșii din localitatea Valea Cheii, județul Vâlcea, au trăit momente de aleasă sărbătoare, prilejuite de sfințirea bisericii parohiale. 

Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârşit slujba de sfinţire a Bisericii cu hramurile Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir și Sfinții Mucenici Pasicrat și Valentin  de la Parohia Valea Cheii, Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea.

Rânduiala de sfințire a bisericii a fost urmată de Sfânta Liturghie, săvârșită de Părintele Arhiepiscop, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic misionar Metania al Catedralei Arhiepiscopale.

În cuvântul de învățătură împărtășit preoților și credincioșilor prezenți la sărbătoarea bisericii, Înaltpreasfinția Sa a a subliniat că „cei care ajută la zidirea unei biserici sunt pomeniți până la sfârșitul timpului. La fiecare slujbă, preotul are datoria să-i pomenească pe ctitori după rânduielile bisericești, așa cum v-ați făcut și dumneavoastră. Ctitorii unei biserici sunt pomeniți în mai multe rânduri la sfintele slujbe, dar mai ales la Sfânta Liturghie săvârșită în biserică, care este casa lui Dumnezeu, acolo unde El totdeauna este prezent și unde Se pogoară Duhul Sfânt.

În același timp, să căutăm ajutorul sfinților lui Dumnezeu. Atunci când un sfânt este ocrotitorul unei biserici, el nu ocrotește numai biserica aceea, ci toată localitatea. Deci tot satul acesta, toată parohia aceasta stă sub ocrotirea Sfinților Mucenici Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, Pasicrat și Valentin, care se roagă neîncetat pentru cei care locuiesc aici sau pentru cei care se roagă în biserica lor. Să cereți de la acești trei sfinți mucenici să împletească rugăciunea lor cu rugăciunea dumneavoastră, să mijlocească înaintea Preasfintei Treimi pentru ca Dumnezeu să reverse asupra părinților slujitori și a tuturor credincioșilor darurile Sale cele bogate”, a încheiat Înaltpreasfinția Sa.

Alte articole despre: