Eşti aici

Tineri vâlceni, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Râmnicului, participă la ITO 2019

6 Septembrie 2019 / Învățământ

Un grup de 50 de tineri din Arhiepiscopia Râmnicului, însoțiți de preoți și cadre didactice, participă în perioada 5-8 septembrie, la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO) – 2019, care este organizată de Arhiepiscopia Craiovei. La acest eveniment este prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie. Totodată, în cadrul programului artistic de la deschiderea evenimentului, a susținut un scurt recital și Formația vocal-instrumentală de muzică veche a Arhiepiscopiei Râmnicului.

În acest an, gazda Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși (ITO) este Arhiepiscopia Craiovei. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Arhiepiscopiei Râmnicului este reprezentată de 50 de tineri, însoțiți de preoți și cadre didactice de la parohii din cuprinsul județului, care au fost aleși pentru a da mărturie despre tradițiile, cultura și spiritualitatea zonei din care provin.  

La deschiderea oficială a ITO 2019, care a avut loc în Piaţa „Mihai Viteazu” din municipiul Craiova, delegația Arhiepiscopiei Râmnicului a fost prezentă alături de celelalte delegații ale eparhiilor ortodoxe din țară și străinătate, ai căror reprezentanți au purtat costume tradiționale, iar în mâini steagurile eparhiei, Patriarhiei Române și drapelul național. Pe podiumul amenajat în Piaţa „Mihai Viteazu”, alături de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a fost și Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului. Au mai participat ierarhi și reprezentanți ai instituțiilor de stat, centrale și locale.

După prezentarea cuvântului de binecuvântare al Patriarhului României, au fost rostite un cuvânt de mulțumire din partea Mitropolitului Olteniei, respectiv mesajele reprezentanților autorităților de stat.

Prima zi a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși (ITO) s-a încheiat cu un program artistic, între artiștii de seamă invitați, precum Felicia Filip și Tudor Gheorghe, a fost și Formația vocal-instrumentală de muzică veche a Arhiepiscopiei Râmnicului, condusă de pr. Siluan-Dumitru Scurtu.

În celelalte zile ale Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși (ITO), tinerii vâlceni vor participa la wokshop-uri, conferință duhovnicească susținută de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu, concerte, ateliere, expoziții și alte activități interactive. Evenimentele culminează în ziua de duminică, 8 septembrie, cu slujba de sfințire a bisericii Mănăstirii Maglavit și ceremonia de predare a ștafetei delegației Arhiepiscopiei Timișoarei, gazda Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși (ITO) din anul 2020.

Alte articole despre: