Eşti aici

Hramul Catedralei Arhiepiscopale „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea

6 Decembrie 2021 / Viața Eparhiei

„Sfântul Ierarh Nicolae este „îndreptător credinței și chip blândeților, învățător înfrânării” întrucât pentru o eficienţă sporită a harului este necesară virtutea blândeţii și depăşirea oricărei tulburări interioare, eliberarea de orice patimă”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la hramul Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu-Vâlcea.

„Spre a ne face fii ai Dumnezeu e nevoie de mărturisire, de milostenie, de rugăciune şi de toate faptele virtuoase prin care Sfântul Ierarh Nicolae a așezat în inimile fiilor săi duhovnicești iubirea și purtarea de grijă a lui Dumnezeu - a continuat Înaltpreasfinția Sa.
Sfântul Ierarh Nicolae ne descoperă, de fapt, că omul care L-a primit pe Hristos, Dumnezeu adevărat, trebuie să-şi conformeze lucrările şi gândurile după voinţa Domnului. Aflăm din minunile și milosteniile Sfântului Nicolae că desăvârşirea omului se face prin iubire, care îl face persoană adevărată şi reface unitatea firii sale şi comuniunea lui cu Dumnezeu. Domnul îi îndreaptă pe unii prin iubirea și smerenia altora, ca aceia cu viaţă curată să aibă multă credinţă, iar cei cu credinţă să aibă şi viaţă curată, tocmai pentru că au marele dar al facerii de minuni. Sfântul Ierarh Nicolae, având viaţă virtuoasă, a fost învrednicit de harul facerii de minuni pentru a aduce mângâiere și a îndrepta viaţa altora. El este veghetorul menținerii vieții duhovnicești vii, pe linia Sfintei Scripturi și a Sfintei Tradiții, adaptându-le prin propria experiență eclesială în Duhul Sfânt nevoilor comunității. Exemplul vieții sale pline de sfințenie a devenit norma vie, duhul, care a călăuzit de-a lungul timpului, practic și eficient, numeroase comunități creștine”, a încheiat Înaltpreasfinția Sa.

Alte articole despre: