Eşti aici

Proiect catehetic închinat Sfintei Cruci la Parohia Călimănești II

15 Septembrie / Învățământ

În perioada 11-14 septembrie 2023, în biserica parohială cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Călimănești, s-au desfășurat activități practice susținute de copiii centrului catehetic, intitulate generic „Crucea lui Hristos”.

Pe lângă aceste activități practice, copiii au primit și noțiuni teoretice despre Sfânta Cruce, semnul Sfintei Cruci, forme ale Crucii și despre sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci.
Operele rezultate au fost expuse în biserica parohială spre a fi admirate de credincioși în ziua praznicului Înălțării Sfintei Cruci, unde copiii, însoțiți de părinți și bunici, au participat la Sfânta Liturghie și s-au împărtășit cu Sfintele Taine.
Scopul acestor activități a fost acela de a-i deprinde pe micii creștini cu învățăturile Bisericii dreptmăritoare legate de Sfânta Cruce a Mântuitorului Iisus Hristos, urmărindu-se, de asemenea, o cât mai eficientă însușire a noțiunilor catehetice legate de Sfânta Cruce și sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci”, a precizat părintele paroh Iulian Lixandra.

Alte articole despre: