Eşti aici

Lansarea CD-ului de colinde al Ansamblului „Datina” din Dăești

22 Decembrie 2019 / Cultural

După 8 ani de muncă, grupul de copii „Datina” din localitatea Dăești,  coordonat de profesorul de Religie Silviu Tița, a lansat un prim CD de colinde închinate praznicului Nașterii Domnului. CD-ul, intitulat „Colinde bizantine”, a apărut la Editura Praxis a Arhiepiscopiei Râmnicului.

Lansarea CD-ului de colinde a avut loc duminică, 22 decembrie, la Centrul Social al Mitropoliei Olteniei din Călimănești-Căciulata.

În debutul evenimentului, părintele consilier Ștefan Zară a transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, cuvânt ce a reliefat rolul misionar al colindătorilor: „vestitori ai Nașterii Domnului, tinerii transmit bucuria întâlnirii cu Hristos Domnul, Cuvântul Înnomenit. Sărbătoarea Nașterii Domnului este praznicul cel mai iubit nu doar de copii ci și de adulți, acesta marcând în chip mistagogic lucrarea lui Dumnezeu de a  Se dărui oamenilor: Dumnezeu S-a făcut om spre a-l îndumnezi pe acesta. Iubirea nesfârșită a lui Dumnezeu presupune și răspunsul omului la aceasta și cuprinderea celor de lângă noi în infinitatea iubirii Sale. Astfel, atât colindele cât și darurile pe care le facem la Nașterea Domnului reprezintă bucuria întâlnirii cu Prunc-Iisusul și împărtășirea acestei bucurii tuturor”.

În continuare, doamna Jana Sdreală, moderatoarea acestui eveniment cultural, a prezentat activitatea grupului „Datina”, alăturând buchetului de colinde susținut de membrii grupului cu acest prilej aprecierile invitaților. În prezentarea acestu CD de colinde, profesorul de Religie Silviu Tiţa, coordonatorul ansamblului, a precizat că „apariţia acestui CD de colinde, intitulat «Colinde bizantine», este o ȋncununare a muncii depuse vreme de peste opt ani, împreună cu acești minunați copii care formează ansamblul «Datina» din comuna Dăești”.

Alte articole despre: