Eşti aici

Slujbă de priveghere la Mănăstirea Hurezi

15 August 2016 / Viața Eparhiei

Pelerinii din Oltenia participă zilele acestea alături de viețuitori ai mănăstirilor, preoți și credincioși din parohiile apropiate de vetrele monahale din ținutul Vâlcii, la Sărbătoarea Sfinților Martiri Brâncoveni de la Mănăstirea Hurezi.

În seara zilei de 15 august 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, s-au aflat în mijlocul viețuitorilor Mănăstirii Hurezi și a închinătorilor care au participat la slujba Vecerniei și a Utreniei în cinstea Sfinților Martiri Brâncoveni.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu a sfințit noua raclă în care sunt așezate spre închinare moaștele Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu, dăruite de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în anul 2014, cu prilejul comemorării a 300 de ani de la martiriul Sfinților Brâncoveni.

Slujba Privegherii a fost săvârșită, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Marți, 16 august 2016, Sfânta Liturghie va începe la ora 09.00, iar soborul de arhierei, preoți și diaconi va fi condus de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei.

Alte articole despre: