Eşti aici

Parohia Ionești II a oferit sprijin bătrânilor de la Centrul de îngrijire „Sfântul Nicolae”

17 August 2023 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, în cadrul „Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice”, Parohia Ionești II din Protoieria Drăgășani, a vizitat persoanele vârstnice aflate în evidența Căminului de bătrâni Sfântul Nicolae din localitatea Ionești.

Cu acest prilej, părintele paroh Constantin Diaconu a oficiat rugăciuni pentru cele 23 de persoane vârstnice, i-a spovedit și apoi i-a împărtășit cu Sfintele Taine.
Ca o încununare duhovnicească a vizitei pastorale, a avut loc un eveniment frumos în incinta căminului. Doi soți internați în cămin au primit Sfânta Taină a Cununiei, după 30 de ani de conviețuire, evenimentul fiind unul grabnic, întrucât soția se afla în faza terminală a unei boli incurabile.
„Persoanele vârstnice internate în acest cămin se află permanent în rugăciunile Bisericii. Considerăm că trebuie să fim alături de părinții și bunicii noștri, prin rugăciune, comunicare și fapta bună mai ales acum, la bătrânețe. Chiar dacă se întâmplă, uneori, ca bătrânii noștri să fie abandonați în cămine de bătrâni sau singuri în casele lor, un sprijin profund și plin de dragoste și de mângâiere, trebuie să vină și din partea noastră, a clericilor”, a precizat părintele Constantin Diaconu.

Alte articole despre: