Eşti aici

Cerc pastoral la Parohia Dângești

15 Iunie 2021 / Administrativ

Parohia Dângești din Protoieria Călimănești a găzduit luni, 14 iunie, lucrările Cercului pastoral-misionar Călimănești, în prezența părintelui protoiereu Nicolae Laurențiu Ceaușu.

După săvârșirea slujbei de Te Deum, părintele Alexandru Popa a susținut comunicarea „Pomenirea celor adormiți: Tradiții și abateri liturgice”. 
Părintele Alexandru a arătat că „Biserica Ortodoxă a rânduit în slujbele sale, unele date de pomenire celor adormiţi de obşte, care au adormit întru nădejdea învierii cele veşnice.  Grija izvorîtă din iubire, a celor vii pentru starea sufletelor pe care le iubesc, dar care sunt despărţite de ei prin moarte, determină, în mod natural, rugăciunea pentru cei adormiţi în Domnul.

Sfântul Apostol Pavel, în epistola sa către Timotei, ne spune: „Vă îndemn deci, înainte de toate, să faceţi cereri, rugăciuni, mijlociri, mulţumiri, pentru toţi oamenii” (I Timotei II, 1). Sfânta Tradiţie ne întăreşte faptul că obiceiul de a se face rugăciuni pentru cei morţi datează de la Sfinţii Apostoli. Prima Biserica creştină a fost Biserica din Ierusalim, al cărei Episcop a fost Sfântul Apostol Iacob”.

În partea a doua a întâlnirii, părintele protoiereu Nicolae Laurențiu Ceaușu a supus dezbaterii mai multe aspecte privitoare la activitățile administrative, catehetice și sociale desfășurate în parohii. 

Alte articole despre: