Eşti aici

Cerc pastoral la Parohia Chiciora

20 Septembrie 2017 / Administrativ

Marți, 19 septembrie, la Parohia Chiciora din Protopopiatul Râmnicu-Valcea a avut loc o nouă întâlnire a Cercului pastoral-misionar „Băile Olănești”.

În debutul întâlnirii a fost săvârșită slujba de Te Deum și slujba de parastas pentru patriarhul Justinian Marina, urmate de susținerea prelegerii „Patriarhul Justinian - repere biografice”, de către părintele Popa Nicolae.

„Cel ce a purtat cu vrednicie făclia apostolatului atâţia ani în Biserica noastră, s-a născut la 22 februarie 1901, în familia lui Marin Ilie Marina şi Elena, agricultori harnici din satul Suieşti, comuna Cermegeşti (azi Lădeşti), judeţul Vâlcea, primind la botez numele loan. În atmosfera împlinirii a 70 de ani, amintindu-şi despre acest eveniment însemnat, avea să mărturisească: „datorez, desigur, în primul rând recunoştinţă neţărmurită părinţilor mei, Marin şi Elena, care s-au bucurat cei dintâi de naşterea mea în acea zi de 22 februarie 1901”, a subliniat părintele.

Întrunirea la care a participat Părintele Protoiereu Nicolae Protesa,  a reunit preoți de la parohiile Țânțulești, Vlădești, Vlăduceni, Păușești -Măglași, Zmeurăt, Chiciora, Valea Cheii, Cheia, Olănești Sat, Băile Olănești.

Alte articole despre: