Eşti aici

IPS Varsanufie: Viața Sfântului Ioan Botezătorul ne întărește să iubim dreptatea

24 Iunie 2017 / Viața Eparhiei

Sâmbătă, 24 iunie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Stânișoara, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de Învățătură împărtășit obștii monahale și pelerinilor, Părintele Arhiepiscop a subliniat că „este numit Înaintemergător întrucât a fost prevestit de proorocii Vechiului Testament, fiind identificat de proorocul Isaia drept glasul celui care strigă în pustie, pregătind omenirea pentru venirea Mântuitorului HristosEste cunoscut în tradiția Bisericii și drept Botezătorul întrucât el, robul, și-a pus mâna pe creștetul Stăpânului, el, cel creat, a îndrăznit să se atingă și să-L boteze pe Creator. Sfântul Ioan a botezat și a mărturisit pe Cel Care avea toată puterea în cer și pe pământ.

Viața Sfântului Ioan Botezătorul ne întărește pe fiecare dintre noi să iubim dreptatea și să mărturisim pe Domnul nostru Iisus Hristos”, a precizat Înaltpreasfinția Sa.

La final, Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat pelerinii prezenți, încredințându-i să devină mărturisitori ai bucuriilor duhovnicești trăite împreună la hramul Mănăstirii Stânișoara. 

Alte articole despre: