Eşti aici

Pelerinaj pentru copiii din Parohia Dângești

6 Septembrie / Social

Parohia Dângești din cadrul Protopopiatului Călimănești a organizat un nou pelerinaj la care au participat mai mulți copii din comunitate.

„Cu ajutorul Preamilostivului Dumnezeu, ne-am împlinit dorința de a pleca o zi în pelerinaj cu tinerele vlăstare ale parohiei noastre, făcându-le o bucurie aparte celor aflați în situații sociale dificile, care nu au avut posibilitatea să viziteze locuri frumoase în această vacanță. Ajunși în „micul Paris”, așa cum i se mai spune municipiului București, ne-am închinat în Paraclisul Catedralei Naționale, unde se află moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, apoi am vizitat catedrala, rămânând impresionați de mărimea acesteia, de pictura în tehnica mozaic și implicit de truda celor care se ostenesc cu înălțarea acesteia. Am continuat traseul cu vizitarea obiectivelor de pe Colina Bucuriei, unde ne-am închinat la moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucureștiului, din incinta Catedralei Patriarhale. După o încărcătură de emoție duhovnicească, am luat masa de prânz, după care am continuat călătoria în Orășelul Copiilor, unul dintre cele mai deosebite parcuri dedicate copiilor din țara noastră. Aici, copii au participat la activități ludice, întrucât au găsit carusel, tobogane gonflabile, trambuline simple ori cu corzi, mini-carturi și multe, multe altele.

Nădăjduim că în această zi, cei mici au învățat că nu trebuie să uite de Dumnezeu, să-și respecte și să-i iubească pe părinții lor, să socializeze mai mult, să aprecieze pe dascălii lor și să rămână mereu alături de Biserică, cea care se îngrijiește în mod concret de creșterea lor spirituală.

Dorim să mulțumim din suflet, doamnei învățătoare Delia Ana Maria Pătrașcu, care ne-a însoțit în această excursie, cât și oamenilor cu suflet mare, care ne-au sprijinit financiar, făcând posibil această zi de bucurie sufletească pentru copiii din parohia noastră, rugându-L pe Dumnezeu Tatăl să reverse daruri alese asupra tuturor celor implicați”, a precizat părintele paroh Alexandru Popa.

Alte articole despre: