Eşti aici

Cercul pastoral-misionar „Drăgăşani” s-a întrunit la Parohia Şerbăneşti – Ştefăneşti

2 Aprilie 2019 / Administrativ

Vineri, 29 martie 2019, în Protopopiatul Drăgăşani, la Parohia Şerbăneşti- Ştefăneşti, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a avut loc întrunirea preoților din Cercul pastoral-misionar „Drăgăşani”.

Lucrările cercului pastoral au debutat cu săvârșirea slujbei de Te Deum, urmată de susținerea prelegerii „Satul românesc, vatră a plămădirii, păstrării şi promovării conştiinţei naţionale”, de către părintele Cristian Cojocaru.

„La sat, viaţa este înţeleasă ca timp binecuvântat pentru a sfinţi locul în care trăim. Iar dacă sfinţim locul în care trăim pe pământ, putem spera să primim şi un loc în ceruri, un coltişor de rai, cum spunea părintele Paisie Olaru. De asemenea, marele istoric  Nicolae Iorga spunea, despre rolul bisericii și comunității parohiale sătești, că: satul și Biserica au emancipat România, una i-a dat dimensiunea civilizației umane, cealaltă i-a dat dimensiunea sacrului, iar popoarele care au sacralitatea în ființa lor au și destin, au și loc în istorie. Satul, familia și Biserica la care se adaugă și școala sunt stâlpii pe care se sprijină formarea individuală a persoanei umane, dar și a neamului. Sunt valori unice, inestimabile și inconfundabile pe care le prețuim ca pe niște bunuri sacre”, a subliniat părintele Cristian.

După prezentare s-au purtat discuții pe marginea temei susținute. În continuare s-au dezbătut o serie de probleme administrative, fiind identificate și modalități privitoare la intensificarea activităților social-filantropice și misionar-pastorale la nivelul parohiilor din cercul Drăgăşani. În încheiere, părintele Liviu Lazăr, responsabil de lucrările cercului, a mulțumit preoţilor prezenţi pentru participare.

Alte articole despre: