Eşti aici

Priveghere și Liturghie Arhierească la Mănăstirea Sfântul Ioan Iacob – Țara Loviștei

5 August 2021 / Viața Eparhiei

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit în noaptea de miercuri, 4 august, slujba de priveghere și Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfântul Ioan Iacob – Țara Loviștei.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a arătat că „sfinţenia este taina luminoasă a prezenţei lui Dumnezeu, o taină care luminează şi transfigurează sufletul și trupul nevoitorului. Sfântul Ioan Iacob, prin viața sa aleasă, trăită în rugăciune curată, în privegheri și aspre nevoințe, a descoperit lumii întregi că Dumnezeu i-a sădit omului puterea de cuprindere a sfințeniei, pentru că îl înconjoară cu dragostea Sa. Sfinţenia este o însuşire a lui Dumnezeu, însă Cel Care ne înconjoară cu iubire negrăită, nu mărgineşte şi nu limitează persoana umană.

  Sfântul Ioan Iacob a făcut cunoscută taina iubirii dumnezeiești, iar contemplarea lui Dumnezeu i-a devenit izvor de viaţă. A fost întrutotul cuprins de lucrarea covârşitoare a Duhului Sfânt, fiind așezat în comuniunea celor vrednici de Dumnezeu. De altfel, în întreaga sa viață, nu a dorit altceva decât așezarea în templul slavei şi al desfătării dumnezeieşti”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie.

Alte articole despre: