Eşti aici

„Sfântul Apostol Andrei și-a împlinit misiunea de vestire a Cuvântului lui Dumnezeu pătruns fiind de duhul rugăciunii și al smereniei”

30 Noiembrie 2022 / Viața Eparhiei

„Sfântul Apostol Andrei a fost pătruns de Dumnezeu și a împlinit rânduiala  de vestire a Cuvântului Său poporului român, mărturisind „un Domn, o credinţă şi un Botez" (Efeseni IV, 5)”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae”.

Înaltpreasfinția Sa a reliefat, totodată, că „Sfântul Apostol Andrei a trăit bucuria de a fi în comuniune desăvârşită cu Mântuitorul Hristos, pe Care L-a urmat în perioada activității pământești. Duhul Sfânt a atins corzile sufletului său și, chemat să fie apostol, a răspuns ca şi dreptul Samuel: „Iată-mă, Doamne! Robul tău ascultă!" (I Regi III, 10).

Și-a împlinit misiunea de vestire a Cuvântului lui Dumnezeu, în duhul rugăciunii și al smereniei, încredinţaţ că apostolii și toți cei care slujesc și Îl mărturisesc pe Dumnezeu sunt „seminţie aleasă, preoţie împărătească, neam sfânt, popor agonisit de Dumnezeu”, ca să vestească în lume „bunătăţile Celui ce v-a chemat dintru întuneric la lumina cea minunată" (I Petru II, 8).

Ucenici, ierarhi, preoți, monahi cu viețuire aleasă și credincioși au păstrat comorile spirituale primite de la Apostolul și mărturisitorul lui Hristos, Andrei și le-au transmis din generație în generație, umbriţi şi întăriţi permanent de puterea dumnezeiască”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

Alte articole despre: