Eşti aici

Proiectul catehetic ,,Sfinţii, prietenii copiilor!”

5 Decembrie 2016 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Parohia Bercioiu din Protopopiatul Călimănești, s-a desfășurat, Proiectul catehetic ,,Sfinţii, prietenii copiilor!”. 

În cadrul proiectului, copiii din comunitate au participat la activitățile catehetice săptămânale, inițiate de Părintele Frunzescu Dragoș, în care au fost prezente mai multe teme: postul, rugăciunea, faptele bune, iubirea aproapelui, rolul spovedaniei în creșterea duhovnicească și formarea caracterului moral al tinerilor, dar și aspecte privitoare la viața și activitatea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul.

Duminică, 4 decembrie, după săvârșirea Sfintei Liturghii, în biserica parohială a fost organizat un concurs tematic, urmat de susţinerea unui concert de colinde, în scop filantropic, în urma căruia a fost organizată o colectă pentru copiii din centrele de plasament din Râmnicu-Vâlcea.

Din comisia de evaluare au făcut parte, alături de părintele paroh, doamna Mărăcine Mihaela, profesor de limba și literatura romană, doamna învățătoare Vlădulescu Roxana.

Copiii au fost răsplătiți cu diplome de participare, icoane, cărți de rugăciuni și dulciuri.

Alte articole despre: