Eşti aici

Valea Lotrului - Vâlcea
Valea Lotrului - Vâlcea
Valea Lotrului - Vâlcea
Valea Lotrului - Vâlcea
Valea Lotrului - Vâlcea
Valea Lotrului - Vâlcea

Valea Lotrului

Pe valea Lotrului șerpuiește unul dintre cele mai pitorești drumuri turistice din județul Vâlcea. Râul Lotru are o lungime de 77 km. Valea Lotrului străbate zone agroturistice, trei lacuri, cascade și stațiuni montane.

Apele râului Lotru, care străbat întreaga vale, umplând-o cu nenumărate atracții turistice, se varsă în râul Olt. Râul Lotru izvorăște din Munții Parâng, de la altitudinea de 1830 m. Izvorul râului este considerat pârâul Câlcescu, care traversează o zonă glaciară. Râul are o lungime de 77 km, iar valea Lotrului este străjuită de Munții Lotrului, la nord, și de Munții Căpățânii, la sud. Denumirea râului se crede că vine de la cuvântul latinesc latrone, care însemnă tâlhar.

DN7A, care străbate valea Lotrului, este unul dintre cele mai pitorești drumuri turistice din județul Vâlcea. El străbate mai multe zone agroturistice, ocolește trei lacuri, întâmpină cascade și traversează două stațiuni montane. Tot pe acest drum se ajunge și în cel mai nou și modern domeniu schiabil din România, Transalpina Ski Resort.

Alte articole despre: