Eşti aici

Cercul pastoral-misionar „Băbeni” s-a întrunit la Parohia Băbeni V - Capu-Dealului

15 Mai 2018 / Administrativ

Luni, 14 mai 2018, în Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea, la Parohia Băbeni V - Capu-Dealului, orașul Băbeni, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a avut loc întrunirea preoților din Cercul pastoral-misionar „Băbeni”.

Lucrările cercului pastoral au debutat cu săvârșirea slujbei de Te Deum, urmată de susținerea prelegerii cu tema „Contribuția Bisericii la promovarea conștiinței națio­nale a poporului român și la făurirea statului român unitar modern”, de către părintele Radu Constantin Miulescu, preot paroh la Parohia Băbeni V.

           „Biserica Ortodoxă Română a avut o contribuție majoră la promovarea conștiinței unității spirituale a neamului românesc. Ea a cultivat în sufletele credincioșilor români conștiința trează că ei au aceeași obârșie ca neam, aceeași limbă şi aceeași credință. În toate etapele premergătoare realizării Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, Biserica noastră strămoșească nu a stat deoparte ci şi-a adus obolul prin cuvânt şi faptă la propăşirea poporului român. Prin purtarea de grijă a Bisericii cultura şi spiritualitatea românească a putut creşte, aducând roade bune la vremea cuvenită; în tinda Bisericii, pentru o lungă perioadă de timp, şcoala românească s-a putut dezvolta; sub oblăduirea ei, patrioţii români şi-au exprimat ideile; cu rugăciunea şi binecuvântarea ei soldaţii români şi toţi luptătorii pentru unitate au reuşit să ducă la îndeplinire idealurile lor”, a subliniat părintele.

După prezentare s-au purtat discuții pe marginea temei susținute. În continuare, părintele Ionuț Sandu, secretar al Protopopiatului Râmnicu-Vâlcea, a propus dezbaterii o serie de probleme administrative, fiind identificate și modalități privitoare la intensificarea activităților social-filantropice și misionar-pastorale la nivelul parohiilor.

În încheiere, părintele Radu Constantin Miulescu, responsabil de lucrările cercului, a mulțumit preoţilor prezenţi pentru participare.

Întrunirea preoţilor din Cercul pastoral „Băbeni” a fost un prilej de sporire a comuniunii şi de intensificare a colaborării între preoţi, manifestarea încadrându-se în rândul evenimentelor dedicate Anului omagial al unității de credință și neam și Anului comemorativ al făuritorilor ­Marii Uniri (din 1918), în Patriarhia Română.

Alte articole despre: