Ziua Eroilor

 • Cinstirea eroilor neamului în Parohia Jiblea Veche

  Joi, 17 mai 2018, la Praznicul Înălţării Domnului, Parohia Jiblea-Veche a comemorat eroii neamului care s-au jertfit pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești.

  20 Mai 2018
 • Cinstirea eroilor neamului în Protopopiatul Horezu

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, joi 17 mai, la sărbătoarea Înălțării Domnului s-au desfășurat în parohiile Protopopiatului Horezu diverse activități cultural și artistice dedicate eroilor care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, pentru apărarea Patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea Neamului și pentru libertatea şi demnitatea poporului român.

  18 Mai 2018
 • Cinstire eroilor neamului la Mihăești

  Parohia Mihăești I în parteneriat cu Parohia Buleta, Școala Gimnazială cu clasele I-VIII - Măgura și Primăria Mihăești au organizat evenimentele comemorative pentru eroii neamului, în ziua sărbătorii  Înălțării Domnului.

  18 Mai 2018
 • Ziua Eroilor la Parohia Cernișoara

  Sărbătoarea Înălțării Domnului, zi în care este comemorată Ziua Eroilor, au avut loc loc evenimente duhovnicești și culturale în Parohia Cernișoara din Protopopiatul Horezu.

  18 Mai 2018
 • Pomenirea eroilor în Parohia Zăvoieni

  La sărbătoarea Înălțării Domnului, în Parohia Zăvoieni din comuna Măciuca, Protopopiatul Drăgășani  s-a oficiat sluja de pomenire a eroilor neamului romanesc.

  18 Mai 2018
 • Eroii neamului comemorați la Parohia Bălcești

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin Sectorul de învățământ și activități cu tineretul, părintele Marian Badulescu, a oranizat la Parohia Gorunești, orașul Bălcești, o serie de activități cu caracter comemorativ pentru cinstirea eroilor neamului.

  18 Mai 2018
 • Înaltpreasfințitul Varsanufie: „Prin Înălțarea la cer, Mântuitorul Hristos ne-a lăsat nădejdea mântuirii fiecăruia dintre noi”

  La Praznicul  Înălţării Domnului Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Nicolae și slujba de pomenire a eroilor neamului românesc la Cimitirul „Cetăţuia” din Râmnicu-Vâlcea.

  25 Mai 2017
 • Ziua Eroilor

  Jertfa înaintaşilor nostri pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, joi, 9 iunie 2016, la Parohiile Brezoi I, Brezoi III şi Malaia au fost comemoraţi conform obiceiului, eroii neamului românesc.

  10 Iunie 2016
 • Ziua Eroilor

  Ziua Eroilor, serbată în Râmnicu-Vâlcea

  Joi, 9 iunie 2016, de marea sărbătoare a Înălţării Domnului, care este şi  Ziua Naţională a Eroilor, în toate bisericile și mănăstirile din județul Vâlcea au fost săvârșite slujbe de pomenire pentru toți eroii neamului românesc, „ostași și luptători români, din toate timpurile și din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre și în deportări, pentru apărarea patriei și a credinței ortodoxe strămoșești, pentru întregirea neamului și pentru libertate și demnitatea poporului român”.

  9 Iunie 2016