Ziua Eroilor

 • Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român

  În ziua de joi, 25 mai 2023, la ora 12.00, clopotele bisericilor ortodoxe din Patriarhia Română vor fi trase în semn de veșnică pomenire, de prețuire și recunoştinţă pentru eroii care s-au jertfit pentru popor, credinţă şi ţară.

  24 Mai 2023
 • Slujbă de pomenire și ceremonial militar pentru cinstirea eroilor la Cimitirul Cetățuia din municipiul Râmnicu-Vâlcea

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit la Sărbătoarea Înălțării Domnului slujba de pomenire a eroilor neamului românesc.

  2 Iunie 2022
 • Slujbă de pomenire a eroilor neamului românesc la Cimitirul „Cetățuia” din Râmnicu-Vâlcea

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și arhidiaconi, a săvârșit la Cimitirul „Cetățuia” din Râmnicu-Vâlcea slujba de pomenire a eroilor neamului românesc.

  10 Iunie 2021
 • Ziua Eroilor în Parohia Brezoi I

  Marelui Praznic al Înălțării Domnului la cer şi, totodată, ziua pomenirii eroilor şi martirilor neamului românesc care şi-au dat viaţa pentru apărarea şi întregirea ţării, i s-a acordat cinstirea cuvenită și în Parohia Ortodoxă Brezoi I.  

  10 Iunie 2021
 • Pomenirea eroilor neamului românesc la Cimitirul „Cetățuia” din Râmnicu-Vâlcea

  În ziua praznicului Înălţării Domnului, la Cimitirul Eroilor „Cetățuia” din municipiul Râmnicu-Vâlcea a avut loc o ceremonie religioasă și militară pentru comemorarea eroilor neamului românesc.

  6 Iunie 2019
 • Eroii neamului cinstiți de către elevii din Călimănești la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

  „Neamul este etern prin cultul eroilor. Eroii sunt cei dragi nouă... Eroii, oameni căzuţi pe câmpurile de luptă de-a lungul istoriei, au luptat pentru apărarea pământului strămoşesc, a fiinţei naţionale, pentru apărarea religiei. Ei şi-au dat viaţa pentru ca noi să fim liberi, ei sunt eroii noştri", afirma, în secolul trecut, marele savant Nicolae Iorga.

  6 Iunie 2019
 • Manifestări duhovnicești-culturale de Ziua Eroilor la Parohia Tomșani

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la sărbătoarea Înălțării Domnului, joi 6 iunie, la parohiile din Protopopiatul Horezu s-au desfășurat manifestări duhovnicești-culturale care au readus în memoria participanților jertfa eroilor căzuți pentru apărarea Patriei şi a credinţei strămoşeşti.

  6 Iunie 2019
 • Slujbă de pomenire la Monumentul Eroilor din Brezoi

  La sărbătoarea Înălțării Domnului, preoții și credincioșii din Parohia Brezoi I, Protopopiatul Călimănești, au mers în procesiune la Monumentul Eroilor din localitate unde a fost săvârșită slujba de pomenire a eroilor care s-au jertfit pentru apărarea țării.

  6 Iunie 2019
 • Ziua Eroilor în Parohia Măldărăști

  Elevii Școlii Gimnaziale Măldărești, îndrumați de doamna director Simona Musăloiu și de membrii corpului didactic,  au participat la sărbătoarea Înălțării Domnului la Sfânta Liturghie la Biserica Sfântul Nicolae din localitate, iar la final au susținut în fața Monumentului Eroilor un recital de cântece patriotice și au depus coronane și flori spre cinstirea eroilor neamului.

  6 Iunie 2019
 • Cinstirea eroilor neamului în Parohia Jiblea Veche

  Joi, 17 mai 2018, la Praznicul Înălţării Domnului, Parohia Jiblea-Veche a comemorat eroii neamului care s-au jertfit pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești.

  20 Mai 2018
 • Cinstirea eroilor neamului în Protopopiatul Horezu

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, joi 17 mai, la sărbătoarea Înălțării Domnului s-au desfășurat în parohiile Protopopiatului Horezu diverse activități cultural și artistice dedicate eroilor care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, pentru apărarea Patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea Neamului și pentru libertatea şi demnitatea poporului român.

  18 Mai 2018
 • Cinstire eroilor neamului la Mihăești

  Parohia Mihăești I în parteneriat cu Parohia Buleta, Școala Gimnazială cu clasele I-VIII - Măgura și Primăria Mihăești au organizat evenimentele comemorative pentru eroii neamului, în ziua sărbătorii  Înălțării Domnului.

  18 Mai 2018

Pagini