Eşti aici

Cinstirea eroilor neamului în Protopopiatul Horezu

18 Mai 2018 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, joi 17 mai, la sărbătoarea Înălțării Domnului s-au desfășurat în parohiile Protopopiatului Horezu diverse activități cultural și artistice dedicate eroilor care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, pentru apărarea Patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea Neamului și pentru libertatea şi demnitatea poporului român.

În Parohia Foleștii de Sus, momentul închinat bravilor luptători s-a făcut la monumentul  aflat în curtea bisericii parohiale și a debutat cu slujba parastasului, după care elevii Școlii Gimnaziale Tomșani din satul Foleștii de Sus, îndrumați de profesori și învățători, împreună cu corul Aghiofilia, dirijat de părintele paroh Vasile-Emanoil Găman, au adus coroane și jerbe de flori și au susținut un minunat concert de muzică patriotic. La manifestare au participat profesori, enoriași, autorități locale și parohiale.

În parohiile Urși și Popești, eroii au fost comemorați printr-o procesiune care a început de la Școala Gimnazială Urși până la monumentul eroilor din satul Urși. Cadrele didactice și elevii au fost întâmpinați la monument de părintele paroh Valeriu-Constantin Șerban , care a oficiat slujba Parastasului, după care elevii au susținut un program de cântece patrotice.

În Parohia Măldărești, Ziua Eroilor a fost marcată prin prezența la Sfânta Liturghie a copiilor Școlii Gimnaziale Măldărești, îndrumați de doamna director Simona Musăloiu și de membrii corpului didactic, după care a urmat depunerea de coroane și flori la Monumentul Eroilor din fața bisericii parohiale „Sfântul Nicolae”, și un moment de poezie și cântece patriotice, organizat de învățătorii și diriginții copiilor.

Alte articole despre: