Eşti aici

Ziua Eroilor în Parohia Brezoi I

10 Iunie 2021 / Cultural

Marelui Praznic al Înălțării Domnului la cer şi, totodată, ziua pomenirii eroilor şi martirilor neamului românesc care şi-au dat viaţa pentru apărarea şi întregirea ţării, i s-a acordat cinstirea cuvenită și în Parohia Ortodoxă Brezoi I.  

Aşa cum credincioşii din primele veacuri creştine, în vremea persecuţiilor, se adunau în fiecare an la mormintele martirilor pentru a-i comemora, întărindu-se, astfel, în credinţă, în Parohia Brezoi I a avut loc o  procesiune la monumentul ridicat după Primul Război Mondial în cinstea eroilor, pentru a cinsti nu numai jertfa lor ci, mai ales, sufletul lor nemuritor, ştiind că cei care luptă pentru dreptate şi libertate, luptă pentru Dumnezeu.

Astfel, după oficierea Sfintei Liturghii, preoţii Daniel Preoteasa şi Vasile Chima au pornit împreună cu credincioşii în pelerinaj spre centrul oraşului unde se află amplasat Monumentul Eroilor. Aici, în părculeţul de lângă monument, a fost oficiată slujba de pomenire a eroilor neamului, după care au fost depuse coroane în semn de cinstire a celor care s-au jertfit în slujba neamului.

La eveniment au participat domnul Adrian Buşu, viceprimarul orașului Brezoi, membrii ai Obștii de moșneni Brezoi și credincioși din localitate.

Alte articole despre: