Eşti aici

Cinstirea eroilor neamului în Parohia Jiblea Veche

20 Mai 2018 / Învățământ

Joi, 17 mai 2018, la Praznicul Înălţării Domnului, Parohia Jiblea-Veche a comemorat eroii neamului care s-au jertfit pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești.

După Sfânta Liturghie, pr. paroh Constantin Negrea a oficiat slujba de pomenire pentru eroii care au luptat pentru  întregirea neamului, libertatea și demnitatea poporului român. In semn de recunoştinţă au fost trase clopotele, păstrându-se un moment de reculegere și a fost cântat Imnul Eroilor.

Cu acest prilej, elevii de la Școala Gimnazială Șerban-Vodă Cantacuzino, Structura Jiblea-Veche, însoțiți de cadre didactice au participat la Sfânta Liturghie aducând prinosul lor de recunoștință prin câteva picturi închinate Înălțării Domnului și, cu mare sfială, au depus flori la Monumentul Eroilor.

Pr. Constantin Negrea a rostit un cuvânt de învățătură evidențiind importanța cultului eroilor drept o datorie naţională ce trebuie cultivată în sufletele copiilor, așa încât să înţeleagă că au o ţară frumoasă şi independentă datorită românilor neînfricaţi care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară,. 

 Au fost depuse  coroane de flori la Monumentul Eroilor din Jiblea-Veche, de către domnul primar Constantinescu Florinel și domnull viceprimar Scârlea Vasile, precum și de către enoriașii parohiei reprezentați de domnull colonel în rezervă Străchinescu Dumitru și domnull Tănase Aurică.

Domnul primar Constantinescu Florinel o rostit o alocuțiune prin care  a subliniat importanța cinstirii eroilor care s-au jertfit pentru a păstra identitatea neamului românesc.

Alte articole despre: