Eşti aici

Pelerinaj pentru copiii Cercului de Creație al Parohiei Călimănești II

4 Iunie 2018 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, copiii care participă la Cercul de Creație al Parohiei Călimănești II, în cadrul parteneriatului încheiat cu Primăria orașului Călimănești, au beneficiat de 1 Iunie de un pelerinaj gratuit.

Cei 48 de tineri și însoțitorii lor au vizitat Mănăstirea Sinaia, Cetatea Făgăraș și Castelul Peleș, din dorința de a fi subliniată relația dintre Biserică și Stat în contextul omagierii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918. De altfel, activitățile desfășurate anul acesta în cadrul întâlnirilor catehetice au constituit un bun prilej pentru participanți de a afirma, prin artă, simbolurile naționale dar și elemente ale spiritualității ortodoxe în cadrul atelierelor de iconografie.

Activitățile din cadrul cercului se desfășoară sub îndrumarea preoților Iulian Lixandra și Efrem Ovidiu Stanciu, dar și cu implicarea doamnelor Sclipcea Simona, Minodora Badea, Anca Badea, Berbece Elena, Amza Argentiuna și a doamnei preoteasă Alina Lixandra. În semn de apreciere față de implicarea copiilor în desfășurarea activităților, preoții parohiei și coordonatorii grupelor au organizat excursia tematică ce a constituit un bun prilej pentru a consolida cunoștințele și aptitudinile dobândite în cadrul activităților școlare și extrașcolare. Totodată, coordonatorii i-au încredințat pe copii că pe parcursul vacanței de vară programul activităților va fi unul diversificat, parohia propunând activități educative și ludice.

Alte articole despre: