Eşti aici

Cercul pastoral Gura Văii s-a întrunit la Parohia Bogdănești I

1 Iunie 2017 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, marți, 30 mai, a avut loc întrunirea preoților din zona Bujoreni – Bogdănești – Muereasca – Dăești – Runcu, din Protoieria Călimănești. 

Lucrările Cercului pastoral – misionar s-au desfășurat la Biserica Sfinții Arhangheli din Parohia Bogdănești I, unde  Părintele  Laurențiu Bozdoc  a susținut prelegerea cu tema: Timpul rugului aprins - mărturisitori și maeștri spirituali - schițe de portret a unor personalități prezente în lucrarea înțelegătoare a misticii Antimului, prilejuită de anul Omagial dedicat icoanelor și iconarilor, Patriarhului Iustinian Marina și apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.

Lucrările cercului au debutat cu săvârșirea slujbei de Te Deum, urmată de susținerea temei propriu-zise de către părintele paroh al parohiei gazdă și finalizate de o seamă de discuții legate de misiunea pastorală în contexul actual.

Acest cerc preoțesc a ocazionat întâlnirea slujitorilor altarelor din parohiile Bogdănești I, Dăești I, Dăești II, Fedeleșoiu, Bujoreni, Bujoreni- Olteni,  Muereasca de Sus,  Runcu și Valea Babei.

Alte articole despre: