Eşti aici

Praznicul Nașterii Maicii Domnului la Parohia Călimănești II

9 Septembrie 2023 / Învățământ

Praznicul Nașterii Maicii Domnului, cea dintâi mare sărbătoare din anul bisericesc ortodox, care începe la 1 septembrie,  a fost un prilej de mare bucurie în cadrul Parohiei Călimănești II.

Sărbătorită în a opta zi din noul an bisericesc, pentru că cifra opt simbolizează ziua veșniciei, viața fără de sfârșit, marele praznic al Nașterii Maicii Domnului, a adunat în curtea bisericii „Sfinții Arhangheli Mihial și Gavriil”, membrii centrului catehetic al Parohiei Călimănești II.
Sărbătoarea a început cu slujba Sfintei Liturghii, fiind continuată cu susținerea catehezei „Nașterea Maicii Domnului, bucuria credincioșilor”, de către părintele paroh Iulian Lixandra, care a subliniat atât rolul însemnat pe care l-a avut Fecioara Maria în actul mântuirii neamului omenesc, cât și cultul deosebit de care se bucură Preasfânta Fecioară în Biserica Ortodoxă, fiind „mai cinstită decât Heruvimii și mai mărită fără de asemănare decât Serafimii”.
După susținerea catehezei, în curtea bisericii parohiale a urmat o seriei de ati­vități de relaxare, unde cei tineri au confecționat coronițe din flori, s-au jucat cu mingea, au dansat și au cântat.

Alte articole despre: