Eşti aici

Concursul Național „Cultură și Civilizație în România”

14 Mai 2017 / Învățământ

După deschiderea oficială care a avut loc sâmbătă, 13 mai 2017, a doua zi, duminică, 14 mai 2017, în Sala Iosif Episcopul din cadrul Arhiepiscopiei Ramnicului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Centrul Eparhial a găzduit Concursul Național „Cultură și Civilizație în România”.

30 de echipe de elevi, reprezentanți ai județelor de proveniență, au prezentat în fața Comisiei Naționale formată din 5 Inspectori Generali și Președintele Comisiei, dar și a spectatorilor veniți să asiste la momentele de spectacol prezentate de concurenți, proiecte culturale și tradiționale specifice tuturor zonelor din țară.

Este pentru prima dată în istoria Eparhiei Râmnicului, când, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, are loc o Olimpiadă a obiceiurilor și tradițiilor naționale, un Concurs National de port și limbă românească. Acest eveniment cultural - educațional este organizat de Ministerul Educației Naționale în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea și cu Arhiepiscopia Râmnicului, gazdă fiind Casa Sfântul Calinic, Sala Iosif Episcopul și Sala Emaus din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului.

Alte articole despre: