Eşti aici

Activități la Centrul de zi pentru persoane vârstnice de la Parohia Bercioiu

17 Octombrie 2023 / Social

În ziua prăznuirii Sfintei Cuvioase Parascheva, la Centrul de Zi pentru persoane vârstnice „Sfinții Părinți Ioachim și Ana", din cadrul Parohiei Bercioiu, a avut loc o serie de activități catehetice și de socializare.

Astfel, membrii centrului au participat activ la Sfânta Liturghie, unde au înălțat rugăciuni prin ajutorul oferit la strană, bucurându-se de această împreună comuniune liturgică.
După săvârșirea Sfintei Liturghii, la Centrul de Zi, aflat în curtea bisericii parohiale, persoanele vârstnice au ascultat cuvântul de învățătură intitulat „Sfânta Cuvioasă Parascheva sprijină pe cei bătrâni și  miluiește pe cei săraci”, susținut de părintele paroh Dragoș Frunzescu.
La finalul catehezei, s-au purtat discuții duhovnicești despre cinstirea sfinților, și a importanței rugăciunii și a postului în viața fiecărui creștin.
„Cei vârstnici, au plecat la casele lor, cu multă bucurie în suflet, stabilindu-se o nouă întâlnire în cadrului Centrului de Zi, cu alte activități și discuții duhovniceşti”, a transmis părintele paroh.

Tot în cadrul Centrul de Zi pentru persoane vârstnice „Sfinții Părinți Ioachim și Ana", din cadrul Parohiei Bercioiu, se desfășoară în mod regulat și pelerinaje ce au ca scop descoperirea şi cunoaşterea spiritualității și istoriei vetrelor monahale. Cei care participă, au prilejul de a vizita mănăstirile de tradiție, dar și de a se întâlni cu părinți duhovnici care, prin povățuirile împărtășite, ajută la creșterea lor duhovnicească.

Alte articole despre: