Eşti aici

Activități catehetice la Parohia Foleștii de Sus

13 Aprilie 2017 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, a în data de 12 aprilie 2017, prin Sectorul Învățământ și Activități cu tineretul, s-a desfășurat în biserica parohială Foleștii de Sus, Comuna Tomșani, activitatea  catehetică „Sfânta Spovedanie în Săptămâna Patimilor”. 

Activitatea a avut loc cu sprijinul domnului profesor de religie, Tudor Liviu Bogdan și a preotului paroh, Găman Vasile Emanoil. Au participat elevii Școlii Gimnaziale Foleștii de Sus, de la ciclurile primar și gimnazial.

În deschidere, preotul paroh, le-a citit pericopa evanghelică a zilei, apoi le-a vorbit despre însemnătatea Sfintei Taine a Spovedaniei. Domnul profesor de religie, Tudor Liviu Bogdan, a făcut, împreună cu elevii, o anamneză a evenimentelor petrecute în ultima săptămâna a Mântuitorului pe pământ, evenimente cu care elevii erau familiarizați de la orele de religie din școală. Elevii au fost foarte receptivi și interesați, cum bine au mărturisit la finalul acestei activități. 

În cdrul activității a fost prezentată și cateheza „Patimile Domnului nostru Iisus Hristos”. La final, părintele a împărțit iconițe, metanii și alte obiecte religioase.

Alte articole despre: