Eşti aici

Parohia Căzăneşti
Parohia Căzăneşti
Parohia Căzăneşti
Parohia Căzăneşti
Parohia Berbeşti
Parohia Berbeşti
Parohia Berbeşti
Parohia Berbeşti
Parohia Berbeşti
Parohia Berbeşti
Parohia Berbeşti
Parohia Berbeşti
Parohia Tomşani
Parohia Tomşani
Parohia Tomşani
Parohia Tomşani

Cateheze în Eparhia Râmnicului, în a patra săptămâna a Postului Mare

12 Aprilie 2016 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin Sectorul Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul, au fost susţinute cateheze în Eparhia Râmnicului în a patra Săptămână a Postului Mare.

În ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, credincioșii din Parohia Căzăneşti au participat la o întâlnire duhovnicească. După citirea Acatistului Sfântului Calinic, s-au săvârşit Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite şi Taina Sfântului Maslu de către un sobor de 9 preoţi, invitaţi de către preotul paroh Popescu Mihai Florian. Părintele Iulian Ocneanu de la Parohia Zărneşti II, comuna Mălureni din Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a ţinut un cuvânt de învăţătură despre viaţa şi activitatea Sfântului Calinic.

În a patra duminică a Postului Mare, în Parohia Berbești un ales număr de preoți și credincioși au participat la o seară duhovnicească. Întâlnirea ziditoare de suflet a debutat cu slujba de Te Deum şi s-a încheiat cu un cuvânt rostit de părintele Gheorghe Bădoi de la Parohia Oteșani.

Duminică, 10 aprilie 2016, serile duhovnicesti au continuat și în Parohia Tomșani din județul Vâlcea. Prin implicarea părintelui Olimpiu-George Popa, împreună cu domnul profesor de Religie Liviu-Bogdan Tudor, în parteneriat cu Școala Gimnazială Tomșani, a vut loc o întâlnire cu tinerii. Tema, Biserica, izvor de modele oferit tinerilor, a redeschis în inimile copiilor ideea de a căuta modele pentru o viață curată, iar tema, Postul în viața noastră, prezentată de profesorul Liviu-Bogdan Tudor, le-a fundamentat starea de înălțare spirituală pe care o poate atinge creștinul practicant și felul în care acesta poate deveni un model de viață pentru cei din jur. 

Alte articole despre: