Eşti aici

Tabăra de Vara la Parohia Târg Horezu

21 August 2023 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului,  în perioada 31 iulie - 4 august 2023, în Parohia Târg Horezu a avut loc Tabăra de Vară destinată tinerilor Centrului catehetic al parohiei.

În cadrul Taberei, tinerii au desfășurat activități practice de lucru manual, au pictat bisericuțe din lemn, au participat la cateheze referitoare la viața și minunile Maicii Domnului și ale Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, au luat parte la completarea unor rebusuri cu tematică religioasă și au fost implicați în diverse activități recreative, cu prilejul cărora au reușit să se împrietenească.
Având ca scop apropierea tinerilor de Dumnezeu, dar și cultivarea unor prietenii trainice, activitățile au început și s-au încheiat cu un moment de rugăciune, iar la finalul fiecărei zile, pe lângă gustările specifice copilăriei, tinerii au primit icoane, acatiste și semne de carte cu motive religioase.
Pe parcursul celor 5 zile, a fost organizat și un pelerinaj la Mănăstirea Bistrița, unde, părintele paroh, Vulpe Constantin a explicat celor prezenți importanța cinstirii sfintelor moaște, rugându-se împreună cu ei la Sfântul Grigorie Decapolitul, ocrotitorul sfintei mănăstiri și al întregii Oletenii de sub munte.
Tabăra s-a încheiat cu vizita fortărețelor de pe pajiștile vâlcene - Culele de la Măldărești, loc în care participanții au avut ocazia să cunoască aspecte importante ale istoriei locului.

Alte articole despre: