Eşti aici

Cerc Pastoral în Parohia Dobriceni

22 Mai 2018 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică 20 mai, în Parohia Dobriceni, comuna Stoenești, au avut loc lucrările Cercului pastoral Horezu I.

Întâlnirea s-a desfășurat după Sfânta Liturghie, tema Contribuția Bisericii la promovarea conștiinței naționale a poporului roman și la făurirea statului roman unitar modern fiind prezentată de către părintele Ioan-Lucian Manu. Părintele a arătat că implicarea Bisericii prin slujitorii săi a fost lăudată și elogiată chiar de oameni istorici, de oameni politici și reprezentanți ai Armatei, amintindu-i pe Nicolae Iorga, Adrian Ignat și Mareșalul Constantin Prezan.

„La promovarea conștiinței unității spirituale a neamului românesc, Biserica Ortodoxă Română a avut o contribuție majoră. Ea a cultivat în sufletele credincioșilor români conștiința unității de neam, limbă și credință creștină. Un rol important l-au avut traducerea și tipărirea cărților bisericești în limba română, dar și legăturile strânse dintre mitropoliții, episcopii și preoții din Țara Românească și Moldova cu cei din Transilvania. În prefețele cărților, în predici, la slujbele de Te Deum sau în circularele și pastoralele întâistătătorilor eparhiilor a fost reafirmat în permanență idealul luptei pentru libertate și unitate națională”, a subliniat părintele paroh.

Alte articole despre: