Eşti aici

Festivitatea de deschidere a noului an școlar la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea

5 Septembrie 2022 / Învățământ

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, i-a binecuvântat pe elevii și profesorii de la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea în prima zi a noului an școlar 2022-2023.

Ceremonia, la care au luat parte elevii seminariști, părinți ai acestora și cadrele didactice, a început cu săvârșirea slujbei de Te Deum de către Chiriarhul Râmnicului, la finalul căreia le-a vorbit celor prezenți despre  rugăciune ca temelie a vieții duhovnicești și cale pentru sfințirea vieții creștinului.

„Viața noastră este o chemare a iubirii Preasfintei Treimi și capătă sens numai dacă rămâne puternic unită cu Mântuitorul Hristos, în comuniune și în rugăciune, unde, deopotrivă, experimentăm iubirea Tatălui și sfințenia Sfântului Duh. Rugăciunea este cea care ne face să-L recunoaștem pe Dumnezeu ca început și sfârșit al întregii noastre vieți, este dialogul omului cu Dumnezeu, motiv pentru care îndeamnă Sfântul Apostol Pavel: „Rugați-vă neîncetat” (I Tesaloniceni V,17).

Rugăciunea este întărirea şi luminarea sufletului, ridicarea voii noastre către Dumnezeu, vorbirea minții cu Dumnezeu. „În toate zilele Te voi binecuvânta şi voi lăuda numele Tău în veac şi în veacul veacului" (Psalmul CXLIV, 2) sunt cuvintele ce se descoperă pentru fiecare dintre noi a fi îndemn stăruitor la rugăciune, prin care dobândim şi celelalte virtuţi”, a accentuat Înaltpreasfinția Sa.

 

Alte articole despre: