Eşti aici

A treia ediție a Festivalului „Natura - darul lui Dumnezeu pentru oameni” la Parohia Dozești

18 Octombrie 2018 / Învățământ

Parohia Dozești a organizat, în parteneriat cu Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu-Valcea, cea de-a treia ediție a Festivalului „Natura - darul lui Dumnezeu pentru oameni”, eveniment desfășurat sâmbătă, 13 octombrie.

Activitățile au debutat la Biserica „Sfântul Nicolae” unde părintele Nicolae Diaconu le-a prezentat elevilor programul iconografic al bisericii monument istoric, tradițiile și istoria comunității. Participanții au participat și la activitățile duhovnicești-culturale desfășurate la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” și la Muzeul familiei Alexandru și Angela Tolea, unde au avut loc atelierele de creație și gastronomie.

După vizitarea muzeului, elevii Liceului de Arte „Victor Giuleanu”, au prezentat un moment artistic, la finalul căruia părintele a vorbit despre importanța păstrării și promovării valorilor tradiționale românești dar și despre mulțumirea pe care trebuie să o aducem lui Dumnezeu pentru darurile bogate ale toamnei.

Tot în aceeași zi, elevii au vizitat Ansamblul Sculptural de la Măciuca, realizat în cadrul taberei internaționale ce se desfășoară anual în localitate.

Alte articole despre: