Eşti aici

Beneficiarii Centrului de Primire în regim de urgență a copilului abuzat, neglijat, exploatat au primit daruri din partea Protoieriei Râmnicu-Vâlcea

2 Mai / Social

Părintele protoiereu Nicolae Laurențiu Ceaușu a oferit daruri tuturor beneficiarilor Centrului de Primire în regim de urgență a copilului abuzat, neglijat, exploatat din Râmnicu-Vâlcea.

„Taina ajutorării aproapelui este taina libertății și a mântuirii noastre. Fiecare persoană aflată în suferință și în nevoi, perceput și abordat cu ochii cei mult milostivi ai lui Hristos și în iubirea Sa, descoperă faptul că boala și suferință nu trebuie să devină un factor de dezbinare între oameni, ci de comuniune. În acest sens, spune Sfântul Grigorie de Nazianz „Sprijină-i pe bolnavi, mângâie-i pe cei în nevoi! Eşti sănătos şi bogat, atunci alintă-i pe cei bolnavi şi în lipsuri!
Eşti dăruit cu bunuri, atunci îndură-te de acela care suferă în nefericire! Arată-te pentru aceasta recunoscător lui Dumnezeu, că tu aparţii celor cărora le merge bine, şi nu celor cărora au nevoie de facerea de bine, că tu nu ai nevoie să priveşti la mâinile altora, ci mai mult alţii privesc la ale tale! Caută ca prin fapte bune să depăşeşti cinstea aproapelui. Urmează milei lui Dumnezeu şi fii pentru cei în suferinţă un dumnezeu. Prin nimic nu are omul aşa mare parte la Dumnezeu ca prin fapte bune”, a accentuat părintele protoiereu Nicolae Ceaușu.

Alte articole despre: