Eşti aici

„Crâmpeie de lumină” - Recital de muzică și poezie

10 Iunie 2023 / Cultural

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, miercuri, 7 iunie, în Sala „Gherasim Arhiepiscopul” din cadrul Așezământului „Sfântul Antim Ivireanul” a avut loc recitalul de muzică și poezie „Crâmpeie de lumină”, manifestare cultural-duhovnicească susținută cu participarea actorilor Daniela Nane și Alecsandru Dunaev, a sopranei Camelia Clavac, Dorina Arsenescu (pian) și Sofia Butaru (vioară). 

 

În cadrul evenimentului a avut loc lansarea a patru volume apărute la Editura Praxis a Arhiepiscopiei Râmnicului: Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, „Și ne învrednicește să te numim pe Tine, Tată!”, Pr. Dr. Mercurie Daniel Apostol, „Sfântul Simeon Noul Teolog. O dogmatică a contemplației dumnezeiești”, Sfântul Ioan Gură de Aur, „Omilii închinate Sfintei Cruci”, Arhim. Veniamin Micle, „Izvorul cunoștinței de Dumnezeu”.

Cei prezenți au putut audia creațiile lirice ale unor autori creștini, precum Vasile Voiculescu, Nichifor Crainic, Radu Gyr sau Costache Ioanid, pe fundalul muzical alcătuit din opere aparținând marilor compozitori ca Bach, Verdi, Brediceanu sau Donizetti.

În cuvântul împărtășit celor prezenți la finalul recitalului, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului a accentuat „necesitatea conformării întregii vieți la viața lui Hristos, descoperind măsura iubirii, în duh înnoitor, izvorât din experiența rugăciunii care atrage inima și mintea la Dumnezeu.
Conştiinţa credinţei şi a slujirii jertfelnice se împlinește ca treaptă spre desăvârşire, iar slujirea este „semnul iubirii lui Hristos”. Viața Bisericii este un izvor de sfințenie în care experimentăm taina creșterii în Hristos, ca arvună a bucuriei din Împărăția iubirii Preasfintei Treimi”, a spus Înaltpreasfinția Sa. 

Alte articole despre: