Eşti aici

Proiecte educativ-culturale desfășurate în cadrul orelor de religie la Râmnicu-Vâlcea

17 Noiembrie 2017 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub coordonarea Biroului de catehizare și Activități cu tineretul, profesorii de religie de la școlile din Municipiul Râmnicu-Vâlcea au desfășurat o serie de proiecte educativ-culturale în cadrul unor parteneriate desfășurate între instituțiile de învățământ și parohii, precum și cu instituții de cultură și ONG-uri.

La Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, doamna profesoară Daniela Ionescu a coordonat proiectul Pași spre viitor,  proiect desfășurat la expoziţia Pasaj Cozia 1, în scopul descoperirii și încurajării tinerelor talente din rândurile adolescenţilor, astfel încât aceștia să poată să interpreteze într-un cadru adecvat repertoriul învăţat și să coreleze cunoștinţele de limba și literatura română cu cele de religie și de muzică. În cadrul Colegiului s-a desfășurat și  proiectul Sfinţii - modele de urmat, 100 de elevi din clasele VI-XII, coordonați de profesorii Daniela Ionescu, Marcel Ionescu și Ciprian Grigorescu, participând la pelerinajul desfășurat la Centrul Eparhial.

La Școala Take Ionescu, doamna profesoară Laura Lacraru împreună cu doamna învățătoare Rodica Manu au inițiat activitatea „Să ne cinstim sfinţii”, proiect desfășurat la clasa I E.               Cu ocazia prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, elevii au participat la activitatea catehetică desfășurată la Biserica Sfântul Dimitrie unde a fost organizată o expoziție de icoane  și a fost prezentat un recital de pricesne.

La Şcoala Gimnazială nr. 4, elevii coordonați de doamna profesoară Simona Constantin au inițiat proiectul educativ-social Din suflet pentru suflete în cadrul căruia au dăruit  ofrande pentru cei săraci, constând în produse alimentare și dulciuri pentru adulți și copii. „Bucuria oferirii li s-a putut citi pe chipuri, făcându-i parcă  mai frumoși decât sunt. Ca de fiecare dată, părinții bisericii îi primesc pe copii cu mare deschidere în suflet, oferindu-le daruri pe măsură, încurajându-i și sporindu-le și mai mult apropierea de Dumnezeu. Au dorit că această activitate comună, spirituală să le fie încununată de bucurie sufletească”, a precizat doamna profesoară.

La Scoala Gimnazială nr. 5, doamnele profesoare Dicui Maria Ionica și Stănciulescu Steliana în cadrul parteneriatului cu Parohia Băbeni IV au participat la atelierele de creație plastică și literară desfășurate sub genericul De vorbă cu Sfânta Cuvioasă Parascheva.  Elevii implicați s-au bucurat de cunoașterea vieții sfintei, a minunilor săvârșite de către această, precum și promovarea virtuților că mod de viață, toate acestea, realizate într-o atmosferă deosebită.  Lucrările au fost expuse în altarul de vară al bisericii Sf. Cuvioasa Parascheva cu ocazia hramului. 

La Şcoala Gimnazială „Anton Pann, în parteneriat cu Parohia Sfântul Gherasim de la Iordan, s-au desfășurat proiectele „Să-L iubim pe Dumnezeu ocrotind natura”, coordonat de doamna profesoară Elena Marinescu și Viața duhovnicească și provocările lumii contemporane, coordonat de doamna profesoară Dana Piloiu.

Alte articole despre: