Eşti aici

„Colindul sfânt și bun” la Spitalul Județean Vâlcea

24 Decembrie 2017 / Social

În Ajunul Praznicului Nașterii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, preoți și credincioși au colindat și au oferit daruri bolnavilor, aparținătorilor acestora și personalului medical din Spitalul Județean Vâlcea.

Evenimentul, organizat de Arhiepiscopia Râmnicului, s-a desfășurat prin participarea Părintelui Arhid. Codruț Dumitru Scurtu, Consilier Social, a Părintelui Protoiereu Nicolae Proteasa, și a numeroși preoți și credincioși de la parohiile Protopopiatului Râmnicu-Vâlcea.

Părintele Consilier a transmis binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie pentru toți fiii duhovnicești ai Înaltpreasfinției Sale. Totodată, Părintele Consilier a descoperit modurile în care iubirea milostivă a lui Dumnezeu se împărtășește bolnavilor prin rugăciunea Bisericii și lucrarea jertfelnică a medicilor, precum și datoria preoților și a credincioșilor de a fi solidari cu cei aflați în suferință.

Colindul nu poate rămâne doar o modalitate de păstrare a tradițiilor poporului român, ci mai ales un prilej în care descoperim bucuria comuniunii oamenilor, participarea celor sănătoși la suferința celor bolnavi, în împreună slăvire a lui Dumnezeu, la Praznicul Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

Alte articole despre: