Eşti aici

„Colindul sfânt și bun” la Spitalul Județean Vâlcea

În Ajunul Praznicului Nașterii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, preoți și credincioși au colindat și au oferit daruri bolnavilor, aparținătorilor acestora și personalului medical din Spitalul Județean Vâlcea.

Evenimentul, organizat de Arhiepiscopia Râmnicului, s-a desfășurat prin participarea preoților și credincioșilor de la Parohiile Sfântul Ioan BotezătorulSfânta Filofteia – SpitalSfântul Andrei din Râmnicu Vâlcea și a unui grup de colindători din orașul Călimănești.

Aflat în mijlocul bolnavilor, medicilor, preoților și colindătorilor, Pr. Nicolae Moga, Consilier Administrativ al Arhiepiscopiei Râmnicului, a transmis binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie pentru toți fiii duhovnicești ai Înaltpreasfinției Sale. Totodată, Părintele Consilier a descoperit modurile în care iubirea milostivă a lui Dumnezeu se împărtășește bolnavilor prin rugăciunea Bisericii și lucrarea jertfelnică a medicilor, precum și datoria preoților și a credincioșilor de a fi solidari cu cei aflați în suferință.

Colindul nu poate rămâne doar o modalitate de păstrare a tradițiilor poporului român, ci mai ales un prilej în care  descoperim bucuria comuniunii oamenilor, participarea celor sănătoși la suferința celor bolnavi, în împreună slăvire a lui Dumnezeu, la Praznicul Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

Alte articole despre: