Eşti aici

Arhiepiscopul Râmnicului a slujit la hramul Mănăstirii „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Toplița

21 Iulie 2017 / Știri din țară

Joi, 20 iulie 2017, la invitația Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și al Harghitei, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit la Mănăstirea „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Toplița, cu prilejul sărbătoririi hramului acesteia.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de către un sobor de patru ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului. Din soborul de ierarhi au mai făcut parte: Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Presfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii și Preasfințitul Părinte Ignatie, Arhiereu Vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie le-a vorbit credincioșilor prezenți despre viața și minunile Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, soborul de ierarhi, preoți și diaconi a săvârșit slujba parastasului părinților Patriarhului Miron Cristea, care se află în cripta de sub biserica de lemn.

Alte articole despre: