Eşti aici

Serbare dedicată Zilei Naționale a României în Parohia Călimănești II

2 Decembrie 2019 / Învățământ

Parohia Călimănești II a organizat duminică, 1 decembrie, după săvârșirea Sfintei Liturghii și a slujbei de Te Deum, o manifestare cultural-artistică dedicată Zilei Naționale a României.

„Cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, copiii din cadrul Cercului de creație al Parohiei Călimănești II, îmbrăcați în costume tradiționale, au desfășurat o activitate cultural-artistică, în cadrul căreia au recitat poezii și au intonat cântece patriotice. La finalul activității, le-am vorbit copiilor și credincioșilor prezenți despre modul în care Biserica, prin vrednicii ei slujitori, a contribuit la păstrarea identității conștiinței naționale, dar și despre jertfa românilor din toate timpurile și din toate locurile, care și-au dat viața pentru apărarea patriei și a credinței ortodoxe strămoșești, pentru întregirea neamului și pentru libertatea și demnitatea poporului român”, a precizat părintele paroh Petre Iulian Lixandra, al Parohiei Călimănești II.  

La finalul activității cultural-artistice, fiecare copil din cadrul Cercului de creație a primit câte un dar din partea parohiei.

Alte articole despre: