Eşti aici

Etapa județeană a Olimpiadei de Religie pentru clasele V-XII la Râmnicu-Vâlcea

15 Aprilie / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, sâmbătă,13 aprilie 2024, Arhiepiscopia Râmnicului în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, a organizat la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea, etapa județeană a Olimpiadei de Religie, cu participarea unui număr de 155 de elevi din clasele V-XII.

Examenul a debutat cu rostirea rugăciunii în sălile de concurs, după care, elevii partici­panți au susținut proba scrisă. 
În cuvântul de binecuvântare transmis de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhipepiscopul Râmnicului, tinerii olimpici au fost încurajați să continue pe mai departe studiul Sfintei Scripturi ca să fie apărători și mărturisitori ai dreptei credințe în aceste vremuri controversate. Totodată, Înaltpreasfinția Sa, i-a îndemnat să fie și să rămână sare a pământului și lumină a lumii, punându-le la suflet cuvântul Mântuitorului Iisus Hristos din Predica de pe munte: „Așa să lumineze lumina voastră îna­intea oamenilor, ca văzând ei faptele voastre cele bune, să-L slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri(Matei V, 16).
Elevii calificați la faza județeană a Olimpiadei de Religie, vor participa în perioada 8-12 mai 2024, la etapa națională desfășurată la Focșani, pentru elevii de gimnaziu și la Târgu-Jiu, pentru cei de liceu.

Alte articole despre: