social

 • Proiectul „Ai grijă de inima ta!”, sprijin pentru cei aflați în suferință

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Centrul de Consiliere și Informare „Doamna Maria Brâncoveanu” al Arhiepiscopiei Râmnicului a derulat proiectul social-filantropic „Ai grijă de inima ta!”. Activitatea s-a desfășurat la Secția Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, unde pacienților le-au fost oferite icoane și daruri, precum și cuvânt duhovnicesc. În derularea acțiunii au contribuit și preoții slujitori ai Capelei „Sfânta Muceniță Filofteia”, aflată în incinta spitalului.

  4 Mai 2023
 • Parohia Trăistari a construit o rampă de acces și a consolidat casa unui bătrân aflat în scaun rulant

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Parohia Trăistari din Protoieria Râmnicu-Vâlcea a adus bucurie unui bătrân aflat în scaun rulant.

  23 Aprilie 2023
 • Activități social-filantropice la Parohia Pietrari

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Parohia Pietrari a finalizat renovarea casei unei familii aflată în dificultate din comunitate.

  23 Aprilie 2023
 • Protoieria Horezu a oferit sprijin beneficiarilor centrelor de îngrijire și asistență Bistrița, Zătreni, Slătioara și Cueni

  Protoieria Horezu a oferit în data de 13 aprilie pachete cu alimente și îmbrăcăminte beneficiarilor Centrului de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Bistrița, cât și celor din Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Zătreni, Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Slătioara și din Centrul de îngrijire bătrâni Cueni. 

  14 Aprilie 2023
 • Protoieria Călimănești alături de cei în nevoi

  Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, părintele protoiereu Nicolae Moga împreună cu doamna consilier social Viorica Adriana Iancu, au oferit cu multă dragoste, în săptămâna premergătoare Sărbătorii Învierii Domnului, daruri tuturor beneficiarilor Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Băbeni 1, Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Băbeni 2, Serviciului Căsuța de tip familial “Nicoleta “ Băbeni, dar și Complexului familial pentru copilul cu dizabilități Goranu.

  14 Aprilie 2023
 • Ajutoare în prag de Paște la Parohia Călimănești II

  Trei familii cu o situaţie financiară fragilă au primit ajutor material ce a constat în oferirea de articole de îmbrăcăminte, dulciuri, produse alimentare și electrocasnice din partea Parohiei Călimănești II.

  13 Aprilie 2023
 • Sprijin oferit persoanelor aflate în nevoi de către Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, în perioada Postului Mare, Liga Femeilor Creştin-Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului a desfășurat activități social-filantropice care au avut drept scop ajutorarea celor aflați în nevoi. 

  13 Aprilie 2023
 • 100 de persoane vârstnice au primit sprijin din partea Parohiei Trăistari

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Parohia Trăistari, Protoieria Râmnicu-Vâlcea a oferit 100 de pachete cu alimente de bază, în apropierea Praznicului Învierii Domnului, prin implicarea preoților slujitori.

  13 Aprilie 2023
 • Atelier de încondeiat ouă organizat de Parohia Valea Cheii

  Centrul educațional „Sfinții Ierarhi Luca și Nectarie" în colaborare cu profesori din cadrul Școlii Gimnaziale din comuna Păușești-Măglași au desfășurat un atelier de încondeiat ouă.

  13 Aprilie 2023
 • Proiectul socio-educațional „Bucuria copiilor de a face fapte bune!”

  Organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Proiectul socio-educațional „Bucuria copiilor de a face fapte bune!”, aflat la a doua ediție, derulat în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 13 din Municipiul Râmnicu-Vâlcea și Centrul de Consiliere și Informare Doamna Maria Brâncoveanu, care oferă servicii de sprijin pentru femei însărcinate și familii în dificultate, face parte din programele social-filantropice desfășurate de către Arhiepiscopia Râmnicului.

  13 Aprilie 2023
 • Activități pline de bucurie derulate la Centrul social-pastoral „Despina Doamna”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Centrul social-pastoral „Despina Doamna” de la Parohia Jiblea Nouă, Protoieria Călimănești, în colaborare cu elevi ai Școlii Gimnaziale  din Jiblea Nouă – Călimănești, au organizat un  frumos moment artistic-muzical, cu ocazia sărbătorii „Intrarea Domnului în Ierusalim". Cu acest prilej, fiecare dintre participanți au primit daruri alese din partea parohiei.

  10 Aprilie 2023
 • Tămăduirea sufletului și a trupului pentru persoanele asistate

  În săptămâna a VI-a din Postul Mare, la centrele pentru persoane vârstnice și cele cu probleme neuropsihice din Râmnicu-Vâlcea, a fost săvârşită Taina Sfântului Maslu, prin care credincioşii acestor centre s-au împărtăşit cu harul nevăzut al tămăduirii şi s-au miruit cu ulei sfinţit.

  10 Aprilie 2023

Pagini