social

 • Rugăciune și mângâiere duhovnicească pentru bolnavii secțiilor Oncologie și Gastroenterologie ale Spitalului Județean Vâlcea

  Sâmbătă, 14 octombrie, în Ziua îngrijirii paleative a celor bolnavi, la Spitalul Județean de Urgență Râmnicu-Vâlcea, părintele Dan Cârstea de la Biserica „Sfântul Pantelimon” împreună cu doamna Viorica Iancu, consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, au vizitat persoanele care primesc îngrijire medicală în secțiile Oncologie și Gastroenterologie.

  14 Octombrie 2023
 • Parohia Dianu din Protoieria Horezu a oferit ghiozdane tuturor elevilor din comunitate

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Parohia Dianu, din Protoieria Horezu, a dăruit  tuturor copiilor din satul Dianu, care frecventează cursurile, ghiozdane echipate cu toate rechizitele necesare. Au fost un număr de 65 de copii  proveniți din medii sociale defavorizate, care s-au bucurat de darurile Bisericii.

  6 Septembrie 2023
 • Ziua Internațională a Văduvelor, în Arhiepiscopia Râmnicului

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, și cu implicarea directă a celor patru Protoierii din Arhiepiscopia Râmnicului, vineri, 23 iunie 2023, în parohiile și centrele sociale pentru bătrâni din cadrul Eparhiei s-au desfășurat activități pastoral-misionare dedicate persoanelor văduve, pentru a marca Ziua Internațională a Văduvelor.

  23 Iunie 2023
 • Departamentul de Asistență Socială al Protoieriei Râmnicu-Vâlcea a derulat proiectul „Niciodată singur!”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, și sub îndrumarea Părintelui Protoiereu Nicolae Laurențiu Ceaușu, Departamentul Social al Protoieriei Râmnicu-Vâlcea a derulat proiectul Niciodată singur!”.

  23 Iunie 2023
 • Atelier de țesut organizat de către Centrul de Consiliere și Informare „Doamna Maria Brâncoveanu”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Centrul de Consiliere și Informare „Doamna Maria Brâncoveanu” a organizat un Atelier de inițiere în arta țesutului, care a avut loc în Sala Iosif Episcopul a Așezământului Sfântul Ierarh Calinic

  2 Iunie 2023
 • Copiii ucraineni au vizitat Centrul Eparhial și au primit daruri de 1 Iunie

  Un grup de copii ucraineni au vizitat Arhiepiscopia Ramnicului în cadrul proiectelor organizate cu prilejul zilei de 1 Iunie și au primit daruri din partea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

  1 Iunie 2023
 • Proiectul „Ai grijă de inima ta!”, sprijin pentru cei aflați în suferință

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Centrul de Consiliere și Informare „Doamna Maria Brâncoveanu” al Arhiepiscopiei Râmnicului a derulat proiectul social-filantropic „Ai grijă de inima ta!”. Activitatea s-a desfășurat la Secția Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, unde pacienților le-au fost oferite icoane și daruri, precum și cuvânt duhovnicesc. În derularea acțiunii au contribuit și preoții slujitori ai Capelei „Sfânta Muceniță Filofteia”, aflată în incinta spitalului.

  4 Mai 2023
 • Parohia Trăistari a construit o rampă de acces și a consolidat casa unui bătrân aflat în scaun rulant

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Parohia Trăistari din Protoieria Râmnicu-Vâlcea a adus bucurie unui bătrân aflat în scaun rulant.

  23 Aprilie 2023
 • Activități social-filantropice la Parohia Pietrari

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Parohia Pietrari a finalizat renovarea casei unei familii aflată în dificultate din comunitate.

  23 Aprilie 2023
 • Protoieria Horezu a oferit sprijin beneficiarilor centrelor de îngrijire și asistență Bistrița, Zătreni, Slătioara și Cueni

  Protoieria Horezu a oferit în data de 13 aprilie pachete cu alimente și îmbrăcăminte beneficiarilor Centrului de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Bistrița, cât și celor din Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Zătreni, Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Slătioara și din Centrul de îngrijire bătrâni Cueni. 

  14 Aprilie 2023
 • Protoieria Călimănești alături de cei în nevoi

  Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, părintele protoiereu Nicolae Moga împreună cu doamna consilier social Viorica Adriana Iancu, au oferit cu multă dragoste, în săptămâna premergătoare Sărbătorii Învierii Domnului, daruri tuturor beneficiarilor Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Băbeni 1, Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Băbeni 2, Serviciului Căsuța de tip familial “Nicoleta “ Băbeni, dar și Complexului familial pentru copilul cu dizabilități Goranu.

  14 Aprilie 2023
 • Ajutoare în prag de Paște la Parohia Călimănești II

  Trei familii cu o situaţie financiară fragilă au primit ajutor material ce a constat în oferirea de articole de îmbrăcăminte, dulciuri, produse alimentare și electrocasnice din partea Parohiei Călimănești II.

  13 Aprilie 2023

Pagini