social

 • Bucuria Învierii împărtășită persoanelor private de libertate din Penitenciarul Mioveni

  Pentru ca mângâierea adusă lumii de Învierea Domnului Iisus Hristos să ajungă la tot omul, voluntarii de la Paraclisul Sfântul Ierarh Nicolae din cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Râmnicu-Vâlcea au mers într-o nouă vizită pastorală și social-filantropică la Penitenciarul Mioveni, aflat în nordul municipiului Pitești din judetul Argeș.

  7 Mai 2024
 • Beneficiarii Centrului de Primire în regim de urgență a copilului abuzat, neglijat, exploatat au primit daruri din partea Protoieriei Râmnicu-Vâlcea

  Părintele protoiereu Nicolae Laurențiu Ceaușu a oferit daruri tuturor beneficiarilor Centrului de Primire în regim de urgență a copilului abuzat, neglijat, exploatat din Râmnicu-Vâlcea.

  2 Mai 2024
 • Protoieria Horezu, alături de persoane vulnerabile din Centrele sociale

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Protoieria Horezu a oferit  daruri celor aflați în nevoie, prin organizarea unei acțiuni social – filantropice, la Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Bistrița și la  Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Zătreni.

  2 Mai 2024
 • Arhiepiscopia Râmnicului alături de copiii cu nevoi speciale din Municipiul Râmnicu-Vâlcea

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Protoieria Călimănești a oferit în data de 30 aprilie daruri copiilor aflați în evidența Serviciului Social ,,Centrul Multifuncțional Psihosomatic AVA”. Astfel, au fost împărțite daruri pentru un număr de 50 de copii cu autism din Municipiul Râmnicu-Vâlcea.

  1 Mai 2024
 • Proiectul „O floare, din suflet!” derulat de Centrul de Consiliere și Informare „Doamna Maria Brâncoveanu”

  Cu ocazia zilei de 8 martie, Centrul de Consiliere și Informare „Doamna Maria Brâncoveanu” din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului a derulat Proiectul „O floare, din suflet!”.
  Activitatea s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Maternitatea din Râmnicu-Vâlcea, unde au fost oferite flori proaspetelor mămici, tuturor pacientelor dar și personalului angajat.

  13 Martie 2024
 • Vizită de 8 Martie la Spitalul Municipal „Costache Niculescu” din Drăgășani

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, vineri, 8 martie 2024, părintele paroh Cornățeanu Ion, a marcat Ziua Internațională a Femeii, printr-o vizită la Spitalul Municipal „Costache Niculescu” din Drăgășani, unde a împărțit flori, cuvinte de încurajare și de mulțumire cadrelor medicale și pacientelor.

  8 Martie 2024
 • Sprijin pentru o familie căreia i-a ars o parte din casă în urma unui incendiu

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Sectorul social al Arhiepiscopiei Râmnicului, în colaborare cu Parohia Racovița, din Protoieria Călimănești, a acordat produse sanitare pentru baie (lavoar ceramic, cadă, gresie, faianță), ciment, scândură și OSB exterior, pentru o familie greu încercată, a cărei casă a fost distrusă în urma unui incendiu.

  13 Februarie 2024
 • Daruri și zâmbete de Crăciun în Parohia Căzănești

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în perioada 6 - 25 decembrie 2023 s-a derulat proiectul Fii om bun de Crăciun!, prin care parohiile din Protopopiatul Rm. Vâlcea au desfășurat acțiuni sociale atât pentru copii, cât și pentru vârstnici.

  25 Decembrie 2023
 • Acțiuni social-filantropice de Crăciun la Parohia Mihăești I

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului,  Parohia Mihăești I din comuna Mihăești,  a desfășurat activități social-filantropice în cadrul proiectului Fii om bun de Crăciun!, derulat de către Biroul de Asistenţă Socială al Protoieriei Rm. Vâlcea.

  22 Decembrie 2023
 • Arhiepiscopia Râmnicului alături de copiii cu nevoi speciale din Municipiul Râmnicu-Vâlcea

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Arhiepiscopia Râmnicului, prin implicarea Protoieriei Călimănești, a oferit în data de 20 decembrie daruri copiilor aflați în evidența Serviciului Social ,,Centrul Multifuncțional Psihosomatic AVA”. Astfel, au fost împărțite daruri pentru un număr de 30 de copii cu autism din Municipiul Râmnicu-Vâlcea.

  21 Decembrie 2023
 • 1000 de pachete cu daruri pentru copii din partea Centrului de Consiliere și Informare „Doamna Maria Brâncoveanu”

  Centrul de Consiliere și Informare ,,Doamna Maria Brâncoveanu” al Arhiepiscopiei Râmnicului, al cărui prim scop este sprijinul femeilor însărcinate și familiilor aflate în dificultate, a distribuit  luna aceasta peste 1000 de pachete cu daruri pentru copiii care aparțin familiilor aflate în situația anterior evocată din județul Vâlcea. Acțiunea social-filantropică a fost derulată în perioada 6 - 19 decembrie de către Centrul de Consiliere și Informare ,,Doamna Maria Brâncoveanu”, în colaborare cu Școala Gimnazială „Take Ionescu”, iar beneficiarii, copii proveniți din medii defavorizate, au primit alimente, cărți de povești, dulciuri, jucării, obiecte vestimentare și încălțăminte.

  21 Decembrie 2023
 • Acțiune de întrajutorare la Centrul pentru Persoane cu Probleme Neuropsihice din Râmnicu-Vâlcea

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului,  miercuri, 13 decembrie 2023, la Centrul pentru Persoane cu Probleme Neuropsihice din Râmnicu-Vâlcea, s-a desfășurat o acțiune social-filantropică și duhovnicească.

  14 Decembrie 2023

Pagini