social

 • Paraclisul Arhiepiscopal „Buna Vestire” a oferit sprijin mai multor familii aflate în dificultate din Colonie Nuci

  Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului în colaborare cu Paraclisul Arhiepiscopal „Buna Vestire” a organizat o acțiune de întrajutorare a mai multor familii aflate în dificultate din Cartierul Colonie Nuci. În cadrul activității misionar-sociale de  luni, 24 octombrie, au fost articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, jucării și obiecte de igienă.

  25 Octombrie 2022
 • Membrii Asociației „Sfântul Valentin" și Consiliul Elevilor de la Seminarul Teologic au oferit daruri copiilor de la „Căsuța cu pitici" a Fundației „Inimă pentru Inimă" Ocnele Mari și la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Băbeni 1

  Preoți și reprezentanți ai Consiliului elevilor Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea, însoțiți de membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși „Sfântul Valentin” și de voluntari, i-au vizitat pe copiii de la „Căsuța cu pitici" a Fundației „Inimă pentru Inimă" Ocnele Mari  cărora le-au oferit legume pentru iarnă, produse alimentare, dulciuri și fructe.

  10 Octombrie 2022
 • Centrul de consiliere și informare Doamna Maria Brâncoveanu al Arhiepiscopiei Râmnicului, un an de activitate în slujba semenilor

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Centrul de consiliere și informare „Doamna Maria Brâncoveanu” din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului a organizat o activitate de recreere pentru mai mulți copii din familii aflate în evidența centrului. Cei mici, împreună cu părinții lor, au vizitat Salina Ocnele Mari, unde au avut acces la multiple activități recreative, precum: tobogan gonflabil, teren de mini-golf, mașinuțe cu pedale, mese de ping-pong, teren de fotbal și loc de joacă. La prânz, toți cei prezenți au servit masa împreună.

  1 Octombrie 2022
 • Centrul de consiliere și informare „Doamna Maria Brâncoveanu”alături de familiile din Parohia Câineni

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Centrul de consiliere și informare „Doamna Maria Brâncoveanu” din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului a organizat miercuri, 21 septembrie, o acțiune de întrajutorare a mai multor familii din localitatea Câinenii Mari, județul Vâlcea. 

  21 Septembrie 2022
 • Acțiune de întrajutorare a mai multor familii din Parohia Dobrușa

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului a organizat marți, 5 iulie, o acțiune de întrajutorare a mai multor familii din localitatea Dobrușa, județul Vâlcea, la care a participat și părintele protoiereu Daniel Sichigea.

  6 Iulie 2022
 • Protoieria Călimănești a oferit daruri copiilor din centrele de plasament din Râmnicu-Vâlcea

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Protoieria Călimănești a oferit în data de 19 aprilie daruri tinerilor și adulților din  Complexul familial pentru recuperarea copilului cu dizabilități Goranu, Căsuța Nicoleta Băbeni, Centrul de primire în regim de urgență pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat – Râmnicu-Vâlcea, Complexul de 6 apartamente – Locuințe de tip familial, Centrul Maternal Râmnicu -Vâlcea și la Centrul Petria, al Parohiei Trăistari.

  21 Aprilie 2022
 • Protoieria Râmnicu-Vâlcea a oferit 210 pachete cu alimente și cărți de rugăciune

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Protoieria Râmnicu-Vâlcea a adus multă bucurie pe chipul acelora care au nevoie de sprijin, prin organizarea unei acțiuni social – filantropice în data de 20 aprilie 2022, la Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Băbeni 1, Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Băbeni 2, Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Băbeni 3, Centrul de criză pentru persoane adulte cu dizabilități Râmnicu-Vâlcea, Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Ostroveni

  21 Aprilie 2022
 • Daruri pentru bătrâni și persoane nevoiașe

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Viorel Diaconu de la Parohia Pietrarii de Sus, Protoieria Horezu, împreună cu membrii grupului de sportivi Cicloturism Vâlcea au oferit alimente mai multor familii și persoane nevoiașe din municipiul Râmnicu-Vâlcea.

  19 Aprilie 2022
 • Atelier de încondeiat ouă organizat de Arhiepiscopia Râmnicului

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Sectorul Social al Arhiepiscopiei Râmnicului  a organizat miercuri, 13 aprilie, în Sala „Iosif Episcopul” a Așezământului „Sfântul Ierarh Calinic”, un atelier de încondeiat ouă, în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 13 din Municipiul Râmnicu-Vâlcea.

  14 Aprilie 2022
 • Daruri de bunătate în Arhiepiscopia Râmnicului

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, joi, 31 martie, Sectorul Social al Arhiepiscopiei Râmnicului a derulat o activitate social-filantropică în semn de dragoste față de familii cu copii mulți, provenite din medii defavorizate, care au primit pachete cu dulciuri, alimente, lapte praf, dar și produse vestimentare și încălțăminte.

  1 Aprilie 2022
 • Pachete cu alimente și produse igienico-sanitare pentru refugiații ucrainieni

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Sectorul Social Filantropic în colaborare cu  Parohia Trăistari din orașul Ocnele Mari, Protoieria Râmnicu-Vâlcea, a oferit pachete cu alimente și produse igienico-sanitare pentru refugiații ucrainieni găzduiți în Liceul Tehnologic de Turism din Călimănești.

  24 Martie 2022
 • Ajutoare de aproape 24 milioane de lei din partea Bisericii Ortodoxe Române pentru victimele războiului din Ucraina

  Biserica Ortodoxă Română a continuat acțiunile sociale destinate refugiaților ucraineni sosiți în România și în Republica Moldova, precum și cetățenilor rămași în Ucraina și a ajuns la aproape 24 de milioane de lei investite în ameliorarea acestei crize umanitare, informează Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

  21 Martie 2022

Pagini