social

 • Pachete cu hrană au fost oferite mai multor familii din Călimănești

  Cu binecuvântarea  Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul  Râmnicului, la inițiativa preoților Petre Iulian Lixandra și Efrem Ovidiu Stanciu, cu sprijinul membrilor Consiliului Parohial și al Comitetului Parohial din Parohia Călimănești II, au fost organizate o serie de activități sociale prin care au fost oferite  pachete cu hrană vârstnicilor, bolnavilor și copiilor ce provin din familiile defavorizate.

  10 Noiembrie 2020
 • Daruri la sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena

  Sectorul social al Arhiepiscopiei Râmnicului împreună cu Liga Femeilor Creștin Ortodoxe au oferit la sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena daruri unor familii din cartierele Colonie Nuci și Goranu ale municipiului Râmnicu-Vâlcea.

  21 Mai 2020
 • Arhiepiscopia Râmnicului a oferit pachete cu alimente mamelor aflate în Centrul familial Troianu, familiilor cu mulți copii și persoanelor vârstnice

  Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Sectorul social a oferit în prima zi a Săptămânii Patimilor pachete cu alimente mamelor aflate în Centrul familial Troianu, familiilor cu mulți copii și persoanelor vârstnice.

  13 Aprilie 2020
 • Sprijinul Arhiepiscopiei Râmnicului pentru persoane vulnerabile și aflate în situații de risc

  Odată cu decretarea stării de urgență, Sectorul Social Filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului s-a implicat în ajutorarea persoanelor aflate în situații excepționale.

  31 Martie 2020
 • Acțiune socială pentru familii de rromi din localitatea Bujoreni

  Departamentul de misiune pentru rromi din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, coordonat de părintele inspector Nicolae-Dorin Buda, în parteneriat cu Parohia Trăistari din Ocnele Mari, a organizat sâmbătă, 30 decembrie, o acțiune social-filantropică pentru câteva familii de rromi din localitatea Bujoreni. 

  2 Decembrie 2019
 • Pelerinaj pentru copiii din centrul rezidențial al Parohiei Trăistari

  Copiii din centrul rezidențial al Parohiei Trăistari și cei care locuiesc în casele de tip familial ale Fundației Inimă pentru inimă au beneficiat de un pelerinaj gratuit la mănăstirile Hurezi și Polovragi. Pelerinajul a fost organizat de Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului și Protoieria Râmnicu-Vâlcea, prin implicarea părintelui consilier Cristian Alexandru Bănuță și a părintelui protoiereu Nicolae Proteasa.

  4 Iulie 2019
 • Daruri pentru copiii și mamele de la Centrul Maternal Troianu din Râmnicu-Vâlcea

  Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în ajunul sărbătorii Nașterii Domnului, părintele consilier Alexandru-Cristian Bănuță și domnul consilier Silviu-Marian Dumitrașcu au împărțit daruri copiilor și mamelor de la Centrul Maternal Troianu din Râmnicu-Vâlcea.

  24 Decembrie 2018
 • Arhiepiscopia Râmnicului a oferit daruri copiilor din centrele de plasament

  Vineri, 21 decembrie, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, domnul consilier Silviu Marian Dumitrașcu împreună cu câțiva părinți de la Centrul Eparhial au oferit daruri copiilor din centrele de plasament.

  21 Decembrie 2018
 • Parohia Călimănești II a oferit daruri bolnavilor de la Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Băbeni

  În apropierea Sărbătorii Nașterii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, în Arhiepiscopia Râmnicului s-au desfășurat mai multe activități social-filantropice prin care au fost oferite ajutoare materiale familiilor care se confruntă cu sărăcia, bolnavilor și persoanelor aflate în centrele de îngrijire.

  20 Decembrie 2018
 • Daruri pentru copiii din centrele sociale

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele protoiereu Nicolae Proteasa împreună elevi ai Seminarului Teologic Sfântul Nicolae, preoți din Protoieria Râmnicu-Vâlcea și credincioși ai Parohiei Sfântul Ioan Botzătorul, au oferit daruri copiilor din casele de tip familial aflate sub îngrijirea Fundației Inimă pentru inimă de la Parohia Trăistari.

  7 Decembrie 2018
 • Alimente și masă caldă pentru bătrâni la Parohia Dianu

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, sub coordonarea Sectorului Social - Filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului, la Parohia Dianu din Protoieria Horezu, comuna Stroesti, se desfășoară proiectul social „Mânca-vor săracii”.

  2 Noiembrie 2018
 • Activități duhovnicești și filantropice la Căminul de bătrâni „Sfântul Nicolae” din Ionești

  Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în data de 27 iunie au fost desfășurate o serie de activități duhovnicești și filantropice la Căminul de bătrâni ,,Sfântul Nicolae” din Parohia Ionesti II.

  27 Iunie 2018

Pagini