social

 • Sprijin financiar în valoare de 18 981 lei acordat unei doamne diagnosticată cu tumoră malignă secundară a ovarului

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Sectorul social al Arhiepiscopiei Râmnicului a acordat doamnei I.E.L. domiciliată în  Municipiul Râmnicu – Vâlcea, în ziua de 23 martie 2021, un sprijin financiar, în cuantum de 18 981 lei, necesar pentru efectuarea unui tratament de specialitate, fiind diagnosticată cu tumoră malignă secundară a ovarului, cancer care s-a extins dându-i metastaze epiploice și ovariene bilaterale, conform documentelor medicale atașate la dosar.

  23 Martie 2021
 • Activități social-filantropice la Căminul de Bătrâni din Scundu

  Asociația Tinerilor Ortodocși  „Sfântul Valentin" a Arhiepiscopiei Râmnicului, Consiliul Elevilor Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din municipiul Râmnicu-Vâlcea, Parohia Scundu și creștini inimoși din Râmnic au organizat joi, 25 februarie, o nouă acțiune social-filantropică pentru Căminul de Bătrâni din comuna Scundu.

  26 Februarie 2021
 • Sprijin de 41 178 lei pentru o tânără diagnosticată cu Limfom Hodkin

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Sectorul social al Arhiepiscopiei Râmnicului a acordat în ziua de 28 ianuarie 2021 un sprijin financiar în cuantum de 41 178 lei, necesar pentru tratamentul unei tinere, diagnosticată cu Limfom Hodkin (cancer la ganglionii limfatici).

  28 Ianuarie 2021
 • Mănăstirea Suiești continuă parteneriatul cu Liga Femeilor Creștin Ortodoxe și în anul 2021

  Parteneriatul social-cultural-misionar dintre Mănăstirea Suiești și Liga Femeilor Creștin Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului a început în anul 2019 din dorința de a sprijini familiile defavorizate și centrele de copii, cu dizabilități, sau centrle de sprijin pentru bătrâni.

  27 Ianuarie 2021
 • Pachete cu hrană au fost oferite mai multor familii din Călimănești

  Cu binecuvântarea  Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul  Râmnicului, la inițiativa preoților Petre Iulian Lixandra și Efrem Ovidiu Stanciu, cu sprijinul membrilor Consiliului Parohial și al Comitetului Parohial din Parohia Călimănești II, au fost organizate o serie de activități sociale prin care au fost oferite  pachete cu hrană vârstnicilor, bolnavilor și copiilor ce provin din familiile defavorizate.

  10 Noiembrie 2020
 • Daruri la sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena

  Sectorul social al Arhiepiscopiei Râmnicului împreună cu Liga Femeilor Creștin Ortodoxe au oferit la sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena daruri unor familii din cartierele Colonie Nuci și Goranu ale municipiului Râmnicu-Vâlcea.

  21 Mai 2020
 • Arhiepiscopia Râmnicului a oferit pachete cu alimente mamelor aflate în Centrul familial Troianu, familiilor cu mulți copii și persoanelor vârstnice

  Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Sectorul social a oferit în prima zi a Săptămânii Patimilor pachete cu alimente mamelor aflate în Centrul familial Troianu, familiilor cu mulți copii și persoanelor vârstnice.

  13 Aprilie 2020
 • Sprijinul Arhiepiscopiei Râmnicului pentru persoane vulnerabile și aflate în situații de risc

  Odată cu decretarea stării de urgență, Sectorul Social Filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului s-a implicat în ajutorarea persoanelor aflate în situații excepționale.

  31 Martie 2020
 • Acțiune socială pentru familii de rromi din localitatea Bujoreni

  Departamentul de misiune pentru rromi din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, coordonat de părintele inspector Nicolae-Dorin Buda, în parteneriat cu Parohia Trăistari din Ocnele Mari, a organizat sâmbătă, 30 decembrie, o acțiune social-filantropică pentru câteva familii de rromi din localitatea Bujoreni. 

  2 Decembrie 2019
 • Pelerinaj pentru copiii din centrul rezidențial al Parohiei Trăistari

  Copiii din centrul rezidențial al Parohiei Trăistari și cei care locuiesc în casele de tip familial ale Fundației Inimă pentru inimă au beneficiat de un pelerinaj gratuit la mănăstirile Hurezi și Polovragi. Pelerinajul a fost organizat de Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului și Protoieria Râmnicu-Vâlcea, prin implicarea părintelui consilier Cristian Alexandru Bănuță și a părintelui protoiereu Nicolae Proteasa.

  4 Iulie 2019
 • Daruri pentru copiii și mamele de la Centrul Maternal Troianu din Râmnicu-Vâlcea

  Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în ajunul sărbătorii Nașterii Domnului, părintele consilier Alexandru-Cristian Bănuță și domnul consilier Silviu-Marian Dumitrașcu au împărțit daruri copiilor și mamelor de la Centrul Maternal Troianu din Râmnicu-Vâlcea.

  24 Decembrie 2018
 • Arhiepiscopia Râmnicului a oferit daruri copiilor din centrele de plasament

  Vineri, 21 decembrie, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, domnul consilier Silviu Marian Dumitrașcu împreună cu câțiva părinți de la Centrul Eparhial au oferit daruri copiilor din centrele de plasament.

  21 Decembrie 2018

Pagini