Eşti aici

Lumina Păcii de la Betleem a fost adusă în Arhiepiscopia Râmnicului

17 Decembrie 2020 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie al Râmnicului și anul acesta Lumina Păcii de la Betleem a fost adusă în Arhiepiscopia Râmnicului de către Organizația Națională a Cercetașilor României prin intermediul Centrului Local „Mircea cel Bătrân" din Râmnicu Vâlcea reprezentat de domnul Nicolae Almași și Prof. Claudiu Schiteanu.

La Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea după slujba de Te Deum oficiată de Pr. Prof. Dumitru - Siluan Scurtu și Pr. Gabriel Moșteanu, reprezentanții Asociației Tinerilor Ortodocși „Sfântul Valentin" a Arhiepiscopiei Râmnicului, Lumina Păcii de la Betleem a fost așezată în Sfântul Altar al Catedralei Arhiepiscopale.

Proiectul „Lumina Păcii de la Bethleem” a fost inițiat în anul 1989 de către cercetașii din Austria, pentru a promova Pacea și Dialogul Ecumenic. Din anul 1995 mesajul acestei manifestări a fost definit ca un mesaj de pace adresat fiecărui om ce primeşte această Lumină în casa sa.

În România Lumina Păcii este adusă încă din anul 1996, iar din anul 2007 Lumina este distribuită tuturor cercetaşilor din Organizaţia Naţională „Cercetaşii României”.

Alte articole despre: