Eşti aici

„DONEAZĂ SÂNGE ȘI BUCURĂ O VIAȚĂ!”

25 Octombrie 2021 / Social

Preoți și credincioși din Arhiepiscopia Râmnicului s-au implicat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, în campania „DONEAZĂ SÂNGE ȘI BUCURĂ O VIAȚĂ!”, organizată de Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului în colaborare cu Centrul de Transfuzii Vâlcea 

„Preoți şi credincioşi din Arhiepiscopia Râmnicului, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani, care nu suferă de boli cronice, sunt îndemnaţi să vină alături de noi, în intervalul orar 08:00-12:30, la Centrul de Transfuzie Sanguină – Vâlcea pentru a ajuta semenii bolnavi, aflați în nevoie, pentru care puțin sânge înseamnă salvarea vieții. Nădăjduim ca implicarea noastră să aducă  mai multe persoane care să doneze”, a precizat Viorica Adriana Iancu, Consilier Social.

Campania de donare de sânge se alătură Campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!” a Patriarhiei Române, care a debutat în anul 2013. Prin campaniile de donare de sânge, Patriarhia Română este instituția cu cea mai mare contribuție adusă la creșterea numărului donatorilor de sânge.
Din anul 2014, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis extinderea campaniei la nivel naţional şi internaţional.
Transfuziile de sânge și produse din sânge ajută la salvarea a milioane de vieți în fiecare an. Aceste operațiuni medicale pot ajuta pacienții care suferă de afecțiuni ce pun viața în pericol și susțin procedurile medicale și chirurgicale complexe. 

Alte articole despre: