Eşti aici

Chiriarhul Râmnicului a așezat piatra de temelie a noii bisericii de la Mănăstirea Ostrov

6 Iunie 2018 / Viața Eparhiei

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului,  a săvârșit miercuri, 6 iunie, slujba punerii pietrei de temelie a noii biserici de la Mănăstirea Ostrov.

Noua biserică îl va avea ocrotitor pe Sfântul Voievod Neagoe Basarab și va fi construită în apropierea  ctitoriei sale cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”.

_____________________________________________________________________

Sfântul Neagoe Basarab a cârmuit Țara Românească între anii 1512-1521, remarcându-se pentru sprijinul pe care l-a dat culturii și Bisericii Ortodoxe în vremea sa. A ctitorit biserica mănăstirii Curtea de Argeş, Biserica Sfântul Gheorghe, a Mitropoliei din Târgovişte și Mănăstirea Ostrov, a restaurat mănăstirile Tismana şi Cozia şi a făcut o serie de donații la multe alte mănăstiri. La Sfântul Munte Athos, a făcut de asemenea foarte multe donații către: Cutlumuş, Zografu, Xenofon, Rusicon, Vatoped, Iviron, Hilandar, la fel către Patriarhia Ecumenică, Ierusalim, Muntele Sinai, încât biograful Sfântului Nifon, Gavriil Protul, mărturisea: Ce vom spune despre lucrurile şi mănăstirile pe care le-au miluit? Şi în toate laturile de la Răsărit până la Apus şi de la miază-zi până la miază-noapte, toate sfintele biserici le hrănea şi cu multă milă pretutindeni da. Şi nu numai creştinilor fu bun, ci şi păgânilor, şi fu tuturor tată milostiv, asemănându-se Domnului ceresc, care străluceşte soarele Său şi ploaia, şi pe cei buni, şi pe cei răi, cum arată Sfânta Evanghelie.

 

Alte articole despre: