Eşti aici

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a sfințit Crucea înălțată la Ionești în memoria Eroilor Neamului

3 Decembrie 2018 / Viața Eparhiei

Duminică, 2 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a sfințit crucea ridicată în dealul Bucșanilor din comuna Ionești în memoria Eroilor Neamului și noul așezământ social al parohiei.

În cuvântul de binecuvântare adresat preoților și credincioșilor prezenți, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre efortul clerului Bisericii Ortodoxe Române de întărire a conștiinței de neam și a unității tuturor românilor: „Principalul factor de coeziune spirituală și socială este reprezentat de către Sfânta Liturghie, fiind Taina adunării credincioșilor laolaltă și a unirii lor cu Hristos și întru Hristos. Credincioșii, participând cu toții la aceeași Liturghie „într-un gând”, înțelegeau puterea unificatoare a Sfintei Liturghii și viețuiau întru unitate ca fiind același popor al lui Dumnezeu”.

Vorbind apoi despre Liturghia de după Liturghie, misiunea socială desfășurată în parohii, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a accentuat ideea că preoții au oferit în permanență ajutor credincioșilor, evidențiind sprijinul acordat văduvelor, orfanilor și veteranilor de război. Chiriarhul Râmnicului a spus că „acest gând trebuie să devină lucrător și în lumea de astăzi” când foarte mulți copii au părinții plecați la muncă în străinătate, iar bătrânii, ajunși neputincioși, găsesc sprijin la preotul satului.

Alte articole despre: