Eşti aici

Cercul pastoral misionar Ocnele Mari s-a întrunit la Parohia Căzăneşti

12 Iunie 2019 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, marți, 11 iunie, la Parohia Căzăneşti a avut loc a doua întâlnire din acest an a preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Ocnele Mari, din Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea.

Tema întâlnirii, „Realitatea satului românesc de ieri și de azi”, a fost prezentată de părintele Mihai Florian Popescu, care a subliniat că „biserica unui sat este cartea de vizită a comunității. Acest lucru este confirmat de numeroase date statistice. Acolo unde biserica este îngrijită, se confirmă zicala că „omul sfințește locul”. Satul românesc este vatra în care s-a plămădit, s-a păstrat şi s-a promovat conştiinţa naţională şi eclesială românească. În decursul timpului, satul românesc s-a organizat şi s-a dezvoltat în felurite moduri, cultivând virtuţile poporului român: hărnicia, dărnicia şi ospitalitatea… Viitorul satului românesc va depinde foarte mult de vrednicia preoților, învățătorilor, profesorilor și primarilor gospodari. Credința noastră creștin – ortodoxă trebuie să se mărturisească prin fapte. Biserica dreptslăvitoare ne arată că se poate ca satul românesc să aibă viitorul pe care îl merită, prin bogata acțiune social – filantropică pe care o desfășoară…”.

După prezentare, au avut loc dezbateri referitoare la subiectul propus, precum şi probleme  legate de activitățile catehetice şi duhovniceşti, pastoral – misionare şi administrative din cadrul parohiilor cercului pastoral Ocnele Mari, întâlnirea dovedindu-se a fi un prilej de sporire a comuniunii şi de intensificare a colaborării între preoţi.

Au participat preoții din parohiile Adormirea Maicii Domnului, Slătioarele, Trăistari, Sfântul Ioan Gură de Aur din orașul Ocnele Mari, Căzăneşti, Râureni, Troianu şi Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din Râmnicu-Vâlcea.

Întâlnirea se încadrează în rândul evenimentelor dedicate dedicate Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) și anului comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești.

Alte articole despre: