Eşti aici

Activități catehetice la Parohia Vlădești

28 Martie 2019 / Învățământ

Parohia Vlădești din Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea, sub coordonarea Sectorului Învățământ și Activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Râmnicului, a inițiat mai multe proiecte educative duhovnicești în parteneriat cu Școala Grigore Mihăescu din Vlădești.

Activitățile se desfășoară la centrul catehetic al parohiei și în școală, fiind realizate în acord cu necesităţile specifice fiecărei vârste. Această componentă a educaţiei integrale are, mai întâi, o funcţie informativă, respectiv de punere la dispoziţia elevilor a unui set de cunoştinţe specifice, cu caracter dogmatic, liturgic, de istorie şi filozofie a religiilor, dar şi un pronunţat caracter formativ, de interiorizare şi traducere în fapte de viaţă a normativelor religioase.  

Pentru că educaţia creştină, în vederea desăvârşirii credinciosului, implică prezenţa harului divin, elevii, însoții însoțiți de doamna Mioara Cârstea, profesoară de Limba și literatura română, și de domnul Paul Nedelcu, profesor de religie, au participat luni, 25 martie, la Sfânta Liturghie săvârșită în Biserica Nașterea Maicii Domnului  din Vlădești. La finalul Sfintei Liturghii, preoții slujitori au vorbit elevilor despre însemnătatea sărbătorii Bunei Vestiri, au învățat cântările Sfinte Dumnezeule  și Cu noi este Dumnezeu.

Pentru cunoaşterea şi interiorizarea unor valori morale, estetice, intelectuale, care contribuie la formarea caracterului şi a personalităţii elevilor, activitățile educative au continuat în instituția de învățământ, unde, la invitația cadrelor didactice, preoții au participat la orele de religie.

Alte articole despre: