Eşti aici

Întrunirea Comisiilor Naționale de specialitate la Limba și Literatura Română, Limba Latină și Neogreacă

23 Noiembrie 2016 / Învățământ
În județul Vâlcea, la Călimănești-Căciulata, în perioada  9 - 11 decembrie 2016, se vor întruni Comisiile Naționale de specialitate la Limba și literatura română, Limba și literatura română pentru minorități, Limba Latină și Neogreacă. În cadrul acestor Comisii se vor elabora Programele Școlare la aceste specialități. Din Comisiile Naționale fac parte 60 inspectori și profesori metodisti, reprezentanți ai tuturor Inspectoratelor Școlare din țară și oficiali ai Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice.
Creştinismul, propovăduit în părţile noastre încă din vremea Sfântului Apostol Andrei s-a răspândit şi propovăduit în limba latină veche, populară, vorbită în întreg Imperiul roman, din care s-a format apoi limba străromână şi limba română veche. Alături de slavonă a fost folosită, în cultul Bisericii noastre, pentru scurtă vreme, începând din secolul al XVII-lea, şi limba greacă. 
Întrunirea în județul Vâlcea a acestor Comisii Naționale atât de importante pentru educația poporului român, reprezintă o mare bucurie și o mândrie atât pentru noi, pentru județul nostru, pentru Biserica noastră, cât și pentru cele 2 instituții vâlcene: Arhiepiscopia Râmnicului și Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea!
 
 
 
 

Alte articole despre: