învățământ

 • Activități educative la Parohia Pietrari

  Parohia Pietrari s-a implicat alături de instituțiile de învățământ și autoritățile locale  în organizarea unor evenimente educative și sportive, desfășurate în cadrul „Cupei Pietrarilor", la care au participat peste 300 de concurenți.

  În cadrul manifestăilor, părintele Viorel Diaconu a precizat că în sufletele copiilor trebuie așezate și valori creștine. Religie are legătură arta, morala, ştiinţa, filozofia, sportul şi cristalizează în jurul principiilor şi altarelor sale toate operele şi manifestările sufletului omenesc”.

  5 Noiembrie 2018
 • Activități catehetice în Protoieria Drăgășani

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului și sub îndrumarea Biroului de Învățământ și Activități cu tinerii, în Protoieria Drăgășani se desfășoară mai multe întâlniri și proiecte catehetice și duhovnicești, adresate copiilor și tinerilor.

  1 Noiembrie 2018
 • La biserica din satul Barza au răsunat glasurile copiilor

  În ziua sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, copiii de la Grădiniţa şi Şcoala Primară din satul Barza, comuna Budeşti, însoţiţi de profesorul de Religie, Bogdan Andronie, şi doamnele învăţătoare, au participat la Sfânta Liturghie la Biserica Naşterea Maicii Domnului din Parohia Barza, Protopopiatul Călimănești.

  27 Octombrie 2018
 • Cateheze în Protopopiatul Horezu

  În ajunul sărbătorii Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, la parohiile Foleștii de Sus și Cernișoara din Protopopiatul Horezu au avut loc noi întâlniri catehetice.

  26 Octombrie 2018
 • A treia ediție a Festivalului „Natura - darul lui Dumnezeu pentru oameni” la Parohia Dozești

  Parohia Dozești a organizat, în parteneriat cu Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu-Valcea, cea de-a treia ediție a Festivalului „Natura - darul lui Dumnezeu pentru oameni”, eveniment desfășurat sâmbătă, 13 octombrie.

  18 Octombrie 2018
 • Activități catehetice în Parohia Boișoara

      Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub îndrumarea Sectorului  Învățământ și Activități cu tineretul, în cadrul parteneriatului dintre școală și parohie, luni, 8 octombrie, elevii Școlii Gimnaziale Boișoara au participat la activitățile catehetice desfășurate în Biserica „Sfânta Treime” din localitate.

  9 Octombrie 2018
 • Activități medicale ale elevilor Școlii Postliceale Sanitare Sfântul Luca al Crimeii

  Activitățile desfășurateîn Scuarul Mircea cel Bătrân din Râmnicu-Vâlcea cu prilejul Zilei mondiale a Educației, vineri, 5 octombrie, au prilejuit  elevilor Școlii Postliceale Sanitare Sfântul Luca al Crimeii  din cadrul Seminarului Teologic Sfântul Nicolae inițierea unui nou proiect medical.

  5 Octombrie 2018
 • Activități duhovnicești la Parohia Călimănești I de Ziua mondială a educaţiei

  În ziua de 5 octombrie a fiecărui an, începând cu 1994, este sărbătorită Ziua mondială a educaţiei. Cu acest prilej, elevi ai Școlii Gimnaziale Șerban  Cantacuzino din orașul Călimănești au participat la activitățile duhovnicești desfășurate la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel în cadrul parteneriatului dintre instituția de învățământ și parohie.

  5 Octombrie 2018
 • Activități cu tinerii în Protoieria Drăgășani

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, și sub îndrumarea Sectorului  Învățământ și Activități cu tineretul, mai multe parohii din Protoieria Drăgășani desfășoară activități catehetice cu tinerii, la început de an școlar.

  3 Octombrie 2018
 • Daruri pentru copii la începutul noului an şcolar

  La începutul noului an şcolar, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Parohia  Calimanesti II, în baza parteneriatului dintre parohie și Școala Gimnazială Șerban Vodă Cantacuzino din orașul Călimănești, a sprijinit 40 de elevi din comunitate.

  20 Septembrie 2018
 • Parohia Sfântul Gheorghe – Nord a oferit rechizite elevilor Liceului „Antim Ivireanul”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte  Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în cadrul parteneriatului „Școala din parohie” încheiat între Parohia Sfântul Gheorghe - Nord și Liceul Sanitar „Antim Ivireanul” din Râmnicu-Vâlcea, la începutul anului școlar, parohia a oferit elevilor ghiozdane și rechizite.

  13 Septembrie 2018
 • Daruri pentru copii la începutul noului an şcolar

  La începutul noului an şcolar, Parohia Dianu din Protoieria Horezu a sprijinit copiii cu posibilităţi materiale reduse. Aceştia au primit în dar ghiozdane, rechizite şi manuale şcolare şi au participat la diverse activităţi şi ateliere de creaţie.

  12 Septembrie 2018

Pagini