învățământ

 • Spectacol pentru copiii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă – Băbeni

  Copiii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă – Băbeni au fost colindați de către elevii Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” în cadrul spectacolul organizat la Sala „Geo Saizescu” a Teatrului Ariel din Râmnicu-Vâlcea, joi, 20 decembrie.

  20 Decembrie 2018
 • Parohia Sfântul Gheorghe – Nord a oferit daruri copiilor de la Grădinița Dumbrava Minunată

  În apropierea sărbătorii Nașterii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Gabriel Vasile Neagoe  de la Parohia „Sfântul Gheorghe-Nord” a oferit cadouri copiilor de la Grădinița cu Program Prelungit Dumbrava Minunată din Râmnicu-Vâlcea. 

  Cu aceasta ocazie, părintele a vorbit copiilor despre bunătatea, blândețea și faptele  de milostenie săvârșite de sfinți, aceștia devenind modele pentru fiecare creștin.

  18 Decembrie 2018
 • Activităţi catehetice în Parohia Mihăeşti I

  În fiecare duminică, după Sfânta Liturghie, grupul de copii ,,Sfântul Ioan Botezătorul”, al Parohiei Mihăeşti I din Protoieria Râmnicu Vâlcea participă la programul de cateheză. Astfel, copiii descoperă tainele ortodoxiei într-un mod plăcut şi adaptat nivelului lor de înţelegere.

   

  7 Decembrie 2018
 • Activități catehetice în Parohia Zăvoieni

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub coordonarea Sectorului de Învățământ și Activități cu tinerii, în Parohia Zăvoieni, comuna Măciuca, din Protopopiatul Drăgășani se desfășoară în perioada lunii decembrie mai multe proiecte filantropice și activități catehetice cu tinerii din parohie.

  6 Decembrie 2018
 • Activități catehetice în Protoieria Drăgășani

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub coordonarea Sectorului de Învățământ și Activități cu tinerii, în Protoieria Drăgășani se desfășoară în perioada lunii decembrie mai multe proiecte filantropice și activități catehetice cu tinerii din parohii.

  1 Decembrie 2018
 • Spectacol la Centrul Eparhial dedicat Centenarului

  În cadrul parteneriatului educațional dintre Arhiepiscopia Râmnicului și Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, elevii Școlii Generale Take Ionescu din Râmnicu-Vâlcea în colaborare cu Sectorul Învățământ și Activității cu tineretul au organizat joi, 29 noiembrie, la Sala Iosif Episcopul a Casei Sfântul Ierarh Calinic, un spectacol de poezie, cântece patriotice și piese de teatru.

  29 Noiembrie 2018
 • Activități educativ-sociale ale elevilor Colegiului „Alexandru Lahovari” la Paraclisul Arhiepiscopal „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”

  Activitățile desfășurate în cadrul parteneriatelor educaționale ale Paraclisului Arhiepiscopal „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Râmnicu-Vâlcea și instituțiile de învățământ din municipiu prilejuiesc organizarea unor proiecte catehetice care își propun implicarea a cât mai mulți tineri.

  26 Noiembrie 2018
 • Activități catehetice la Parohia Greblești

  Vineri, 23 noiembrie, la Parohia Greblești din Protopopiatul Călimănești, după săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, preoții Nicolae Daniil Negoescu și Iulian Mihai Bărbuși s-au întâlnit cu elevii școlii din localitate cărora le-au vorbit despre însemnătatea faptelor bune.

  23 Noiembrie 2018
 • Activități educative la Parohia Pietrari

  Parohia Pietrari s-a implicat alături de instituțiile de învățământ și autoritățile locale  în organizarea unor evenimente educative și sportive, desfășurate în cadrul „Cupei Pietrarilor", la care au participat peste 300 de concurenți.

  În cadrul manifestăilor, părintele Viorel Diaconu a precizat că în sufletele copiilor trebuie așezate și valori creștine. Religie are legătură arta, morala, ştiinţa, filozofia, sportul şi cristalizează în jurul principiilor şi altarelor sale toate operele şi manifestările sufletului omenesc”.

  5 Noiembrie 2018
 • Activități catehetice în Protoieria Drăgășani

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului și sub îndrumarea Biroului de Învățământ și Activități cu tinerii, în Protoieria Drăgășani se desfășoară mai multe întâlniri și proiecte catehetice și duhovnicești, adresate copiilor și tinerilor.

  1 Noiembrie 2018
 • La biserica din satul Barza au răsunat glasurile copiilor

  În ziua sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, copiii de la Grădiniţa şi Şcoala Primară din satul Barza, comuna Budeşti, însoţiţi de profesorul de Religie, Bogdan Andronie, şi doamnele învăţătoare, au participat la Sfânta Liturghie la Biserica Naşterea Maicii Domnului din Parohia Barza, Protopopiatul Călimănești.

  27 Octombrie 2018
 • Cateheze în Protopopiatul Horezu

  În ajunul sărbătorii Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, la parohiile Foleștii de Sus și Cernișoara din Protopopiatul Horezu au avut loc noi întâlniri catehetice.

  26 Octombrie 2018

Pagini