învățământ

 • Proiectul catehetic „Educaţie prin credinţă” la Parohia Ştefăneşti

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului și sub îndrumarea Sectorului de Învățământ și Activități cu tineretul, Parohia Ştefănesti-Vâlcea a inițiat proiectul catehetic „Educaţie prin credinţă”.

  22 Martie 2019
 • Procesiune în Parohia Pietrarii de Sus

  De 12 ani, Parohia Pietrarii de Sus, din comuna Pietrari, Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea, organizează în Duminica Ortodoxiei, o procesiune cu icoane. 

  19 Martie 2019
 • Concursul județean Moralitate creștină

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, și sub coordonarea doamnei Inspector Școlar General Andra Bică, marți, 12 martie, a avut loc la Colegiul Economic din Râmnicu-Vâlcea a IV-a ediție a Concursului județean Moralitate creștină.

  13 Martie 2019
 • Flori și felicitări pentru mămicile și cadrele medicale de la Maternitatea Râmnicu-Vâlcea

  Arhiepiscopia Râmnicului împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea și Asociația „Mămici din Vâlcea”, au organizat, vineri, 8 Martie, un eveniment dedicat mămicilor și cadrelor medicale de la Maternitatea din Râmnicu-Vâlcea.

  8 Martie 2019
 • Activități catehetice la Școala Take Ionescu

  Joi, 21 februarie, la invitația Școlii Take Ionescu din municipiul Râmnicu-Vâlcea, părintele Septimiu Manu de la Parohia Sfântul Dumitru a participat la orele de religie.

  22 Februarie 2019
 • Întâlnire de lucru pentru dinamizarea accesului la educație – în cadrul proiectului „Alege Şcoala - o şansă pentru viitor!”

  Preoți de la 5 parohii din Arhiepiscopia Râmnicului, care implementează proiectul „Alege școala - o șansă pentru viitor!”, au primit marți, 12 februarie, echipament electronic, necesar activităților educaționale, din partea Patriarhiei Române și a Fundației World Vision România. Acest proiect adresat copiilor se derulează timp de 36 de luni, prin intermediul Ministerului Educației Naționale, întrucât activitățile educaționale se desfășoară în Biserică și în școală.

  13 Februarie 2019
 • Seară de cateheză în Parohia Foleștii de Jos

  Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în ajunul sărbătoririi Sfinților Trei Ierarhi, ocrotitorii bisericii parohiale din Foleștii de Jos, s-a săvârșit slujba Vecerniei cu Litie, la finalul căreia părintele paroh Dumitru Diaconu a organizat o seară de cateheză.

  30 Ianuarie 2019
 • Informații privind obținerea Arhiereștii Binecuvântări - avizul cultului Ortodox, în perioada de mobilitate a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar

  În perioada mobilității personalului didactic de predare a Religiei – Cultul Ortodox din învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2019 – 2020, profesorii de religie din județul Vâlcea care participă la oricare din etapele de mobilitate vor solicita Arhiereasca Binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

  15 Ianuarie 2019
 • Spectacol pentru copiii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă – Băbeni

  Copiii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă – Băbeni au fost colindați de către elevii Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” în cadrul spectacolul organizat la Sala „Geo Saizescu” a Teatrului Ariel din Râmnicu-Vâlcea, joi, 20 decembrie.

  20 Decembrie 2018
 • Parohia Sfântul Gheorghe – Nord a oferit daruri copiilor de la Grădinița Dumbrava Minunată

  În apropierea sărbătorii Nașterii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Gabriel Vasile Neagoe  de la Parohia „Sfântul Gheorghe-Nord” a oferit cadouri copiilor de la Grădinița cu Program Prelungit Dumbrava Minunată din Râmnicu-Vâlcea. 

  Cu aceasta ocazie, părintele a vorbit copiilor despre bunătatea, blândețea și faptele  de milostenie săvârșite de sfinți, aceștia devenind modele pentru fiecare creștin.

  18 Decembrie 2018
 • Activităţi catehetice în Parohia Mihăeşti I

  În fiecare duminică, după Sfânta Liturghie, grupul de copii ,,Sfântul Ioan Botezătorul”, al Parohiei Mihăeşti I din Protoieria Râmnicu Vâlcea participă la programul de cateheză. Astfel, copiii descoperă tainele ortodoxiei într-un mod plăcut şi adaptat nivelului lor de înţelegere.

   

  7 Decembrie 2018
 • Activități catehetice în Parohia Zăvoieni

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub coordonarea Sectorului de Învățământ și Activități cu tinerii, în Parohia Zăvoieni, comuna Măciuca, din Protopopiatul Drăgășani se desfășoară în perioada lunii decembrie mai multe proiecte filantropice și activități catehetice cu tinerii din parohie.

  6 Decembrie 2018

Pagini