învățământ

 • Auxiliare didactice oferite de Paraclisul Arhiepiscopal „Adormirea Maicii Domnului” din Drăgășani

  Părintele Daniel Bârneață de la Paraclisul Arhiepiscopal „Adormirea Maicii Domnului” din Drăgășani a oferit, miercuri, 6 octombrie, auxiliare didactice pentru limba română unor elevi de la clase primare ale Școlii „Nicolae Bălcescu”.

  7 Octombrie 2021
 • Manifestări culturale susținute de corul parohial „Vocea Topologului”

  Corul parohial „Vocea Topologului” a participat la începutul lunii septembrie la manifestările „Satul meu, vatră frumoasă”, parte integrantă a Festivalului „Pâinea care ne unește!”, eveniment organizat de Primăria Galicea împreună cu Biblioteca Galicea.

  11 Septembrie 2021
 • Școală de vară în Parohia Marcea

  În luna august, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Parohia Marcea din Protoieria Drăgășani a organizat Școala de vară „Sub ocrotirea Maicii Domnului”.

  18 August 2021
 • Pelerinaj al tinerilor vâlceni în locurile copilăriei lui Brâncuși

  S-au împlinit anul acesta 145 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuși, motiv pentru care tinerii vâlceni au dorit să-l omagieza în locurile copilăriei și la Târgu-Jiu, unde sunt unele dintre operele acestuia.

  28 Iulie 2021
 • Activități catehetice la Parohia Fedeleșoiu

  La invitația cadrelor didactice de la Școala Fedeleșoiu, părintele Florian Gavriil Dângă a susținut câteva activități catehetice la care au participat copiii de la grădiniță și de la clasele primare.
  Părintele le-a citit celor mici povestioare cu conținut creștin, ajutându-i să deslușească tainele credinței.

  1 Iunie 2021
 • Expoziţia de icoane pe sticlă şi lemn „Patimile și Învierea Mântuitorului”

  Joi, 28 aprilie, Centrul de Informare şi Promovare Turistică din Călimăneşti a găzduit vernisajul Expoziţiei de icoane pe sticlă şi lemn „Patimile și Învierea Mântuitorului”.

  4 Mai 2021
 • Rechizite și daruri pentru elevi din Protopopiatul Drăgășani

  Cu prilejul începerii noului an școlar 2020-2021, Protoieria Drăgășani a desfășurat în mai multe parohii acțiuni de sprijinire a elevilor de gimnaziu și liceu cu rezultate bune la învățătură, dar cu posibilități financiare reduse. Astfel, copiii au primit ghiozdane şi rechizite şcolare, pentru un bun început de an şcolar.

  18 Septembrie 2020
 • Rechizite pentru elevi din Parohia Galicea

  Ca în fiecare an, Biserica, prin oamenii ei, este alături de copiii familiilor cu venituri reduse sau fără venituri, din dorința de a preveni excluziunea socială și abandonul școlar. 

  14 Septembrie 2020
 • Copiii din centrul rezidențial al Fundației Inimă pentru inimă de la Goranu au primit sprijin la început de an școlar

  Copiii din centrul rezidențial al Fundației Inimă pentru inimă de la Goranu au primit, duminică, 13 septembrie, ghiozdane noi din partea parohiei. 

  13 Septembrie 2020
 • Recunoștință pentru 377 copii din comuna Bujoreni - „Alege Școala – o șansă pentru viitor!”

  377 de copii din comuna Bujoreni, care au fost cooptați pentru derularea activităților educaționale în cadrul proiectului „Alege Școala – o șansă pentru viitor!”, au primit daruri miercuri, 20 mai.

  22 Mai 2020
 • Arhiepiscopia Râmnicului a oferit tablete unor elevi care nu au posibilităţi să participe la cursurile online

  La inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopia Râmnicului a oferit tablete unor elevi care nu au posibilităţi să participe la cursurile online desfășurate la nivelul fiecărei unități de învățământ.

  12 Mai 2020
 • Activități catehetice la Școala Gimnazială Măgura din Mihăești

  Vineri, 6 martie, copiii de la Scoala Gimnazială Măgura din Comuna Mihăești au participat la activitățile catehetice susținute de părintele Constantin Ababe, care le-a vorbit celor mici despre rugăciune.

  6 Martie 2020

Pagini