învățământ

 • Elevii din Ionești au participat la slujba de pomenire a eroilor săvârșită la biserica din Bucșani

  La sărbătoarea Înălțarea Domnului, în Parohia Ionești II din Protoieria Drăgășani au participat la Sfânta Liturghie elevii Școlii Gimnaziale Ionești, însoțiți de profesorul de religie, Mihai Buteață.

  18 Mai 2018
 • Activități comemorative și educative pentru cinstirea eroilor neamului în Parohia Orlești

  De sărbătoarea Înălțării Domnului, în bisericile și mănăstirile din Arhiepiscopia Râmnicului au fost comemorați și pomeniți eroii neamului care au luptat pentru libertatea și demnitatea Bisericii și a poporului român.

  17 Mai 2018
 • Conferința „Cum să construim familii fericite”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, pe 15 mai a avut loc la Biblioteca Județeană Antim Ivireanul, Conferința  Cum să construim  familii fericite. 

  16 Mai 2018
 • Noi proiecte cultural-educative propuse de către Asociația Tinerilor Ortodocși Sfântul Valentin

  Sala Iosif Episcopul  a Casei Sfântul Calinic a găzduit marți, 15 mai, o nouă întâlnire a membrilor Asociației Tinerilor Ortodocși Sfântul Valentin.

  15 Mai 2018
 • Absolvenții Colegiului Național de Informatică Matei Basarab s-au reunit la Catedrala Arhiepiscopală

  În cadrul festivităților organizate la terminarea studiilor liceale, elevii Colegiului Național de Informatică  Matei Basarab au creat tradiția ca în ultima săptămână de cursuri să se reunească la Catedrala Arhiepiscopală  Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea de unde au plecat spre Primăria Râmnicu-Vâlcea și Consiliul Județean Vâlcea.

  15 Mai 2018
 • Istorie şi conştiinţă locală – Complexul Muzeal Măldăreşti

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în contextul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri, în cadrul activităţilor culturale desfăşurate pe teritoriul judeţului Vâlcea, Liga Femeilor Creştine Ortodoxe Vâlcea în colaborare cu Şcoala Gimnazială Măldăreşti, Parohia Măldăreşti au organizat în data de 26 aprilie 2018, în curtea Complexului Muzeal Măldăreşti acţiunea ''Istorie şi conştiinţă locală – Complexul Muzeal Măldăreşti''.

  28 Aprilie 2018
 • Activități catehetice la Parohia Vlădești

  În ziua prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, la Biserica cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” din Vlădeşti, au participat la Sfânta Liturghie, elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială „Grigore Mihăescu”, însoţiţi de profesorul de religie şi alţi dascăli.

  25 Aprilie 2018
 • Parteneriat educațional la Parohia Dăești I

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în saptamână premergătoare Săptămânii Mari a Postului Sfintelor Paști, copiii de la Grădinița cu Program Prelungit Ostroveni 2 din Râmnicu-Vâlcea au primit vizita preotului Daniel Vasile Mitu de la Parohia Dăești I.

  4 Aprilie 2018
 • Simpozionul Național „Sănătatea mediului, sănătatea noastră”

  Astăzi, 30 martie, la Colegiul Național de Informatică Matei Basarab s-a desfășurat cu Simpozionul Național Sănătatea mediului, sănătatea noastră,  eveniment organizat de doamnele prof. Ruxandra Boncan și Aura Anghel împreună cu Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului și în parteneriat cu Seminarul Teologic Sfântul Nicolae și Liceul Energetic.

  30 Martie 2018
 • Activități cu tinerii la Biserica „Sfântul Apostol Andrei”

  La Biserica „Sfântul Apostol Andrei” din Râmnicu-Vâlcea  s-au desfășurat zilele acestea mai multe proiecte catehetice care vizeaza o apropiere a tinerilor de biserică și petrecerea timpului liber într-un mod plăcut și folositor. 

  29 Martie 2018
 • Activități educaționale la Parohia Sfântul Gheorghe Nord

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Ramnicului, în ultima săptămână de școală, premergătoare Sărbătorii Învierii Domnului, copiii de la Gradinita cu Program Prelungit Dumbrava Minunata au fost vizitați de preotul Gabriel Vasile Neagoe de la Parohia Sfântul Gheorghe-Nord

  29 Martie 2018
 • Elevii Școlii Runcu au participat la manifestările duhovnicești dedicate Unirii Basarabiei cu România

  La împlinirea a 100 de ani de la actul unirii Basarabiei cu România, 27 martie 1918, au avut loc mai multe manifestări culturale şi comemorative dedicate personalităţilor care au contribuit la realizarea unirii.

  28 Martie 2018

Pagini